Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Link-ul dat vorbea de mai multe tari. Oricum, impartind 10000 victime la 50 ani avem tot 200 victime pe an. SI atunci avem concluziile:
1. Americanii sint catolici fanatici care indura orice de dragul Bisericii Catolice
2. Americanii sint niste idioti care nu fac plingeri penale daca le sint abuzati copiii
3. Povestea e o minciuna gogonata
Fiecare e liber sa ajunga la propria concluzie
|
Eu cred ca e adevarata povestirea pe care a dat-o glykys:
http://w.crestinortodox.ro/forum/sho...&postcount=125
E posibil ca majoritatea catolicilor sa fie cei mai credinciosi oameni de pe pamant. Am constat chiar si eu din discutii, chiar daca este un citat negru pe alb (dintr-un sfant, sa spunem) multi catolici se vor contrazice pana in panzele albe ca e invers de fapt ce scrie acolo.
In cazul asta chiar papa a cerut scuze si a recunoscut aceste lucruri, nu stiu de ce ne mai contrazicem. Doar daca spuneti ca sunt cazuri, dar mai putine. Numai in Irlanda BC trebuie sa plateasca despagubiri de peste un miliard de dolari.
Am vazut acum cativa ani un documentar la tv in legatura cu acest subiect, abuzurile preotilor catolici. Nu-mi mai amintesc exact, se spunea ca episcopii si preotii au primit sfatul sa incerce sa aplaneze si sa musamalizeze ca sa nu iasa la lumina.
Pe de alta parte, victimele minore abuzate de obicei nu spun cand li se intampla ceva de genul asta, unii nici nu constientizeaza ca e o greseala.
Dar e si un lucru bun, un fost catolic care a recunoscut ca a fost abuzat cand era copil(uitati, fara sa faca un caz, doar a spus) acum este un cunoscut ortodox (Klaus Kenneth).