View Single Post
Vechi 07.06.2012, 16:32:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
M-am obisnuit sa incerc sa vad realitatea prin ochii mei, nu ai altora. In ochii altora eu, ca femeie nascuta in Moldova, sint puturoasa, jegoasa si seduc barbatii, in special pe cei insurati, ca asa le place moldovencelor sa strice familiile altora. Stiu prea bine ca nu aceasta e realitatea cu toate ca e impastasita de foarte multi oameni (eu am intilnit destul de putine exceptii).
Serios? E o situatie recunoscuta de BRC?
Ca despre asta vorbim.

Citat:
Revenind la subiect, se vorbeste de studii pe care nu le-a vazut nimeni, despre cifre neverificate de nimeni.
E o situatie publica e vorba de investigatii publice, care nu sunt contestate nici macar de BRC.

Ba Papa chiar si-a cerut scuze.

Sa intelegem ca sunteti mai catolica decat Papa?

Citat:
A facut cineva calculul ca ar fi fot 84 abuzuri pe an, in tari ca Franta, Belgia, Germania, Canada! Aici nu vorbim despre lumea a 3-a; sint tari dezvoltate si chiar de atitia amar de ani nu a facut nimeni nici o plingere, s-au trezit toti deodata?
Iarasi, lipsa de obiectivitate va impiedica sa intelegeti o realitate elementara.
E vorba de abuzuri care au avut loc de-a lungul unei perioade destul de mari de timp si care au fost toate invetigate, oficial, la timpul lor.

A fost prezentat un studiu care a sumarizat aceste date.

Ma mira, ma amuza si oarecum cred ca ma si inspaimanta ignoranta catolicilor vizavi de acesta problema.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Link-ul dat vorbea de mai multe tari. Oricum, impartind 10000 victime la 50 ani avem tot 200 victime pe an. SI atunci avem concluziile:
1. Americanii sint catolici fanatici care indura orice de dragul Bisericii Catolice
2. Americanii sint niste idioti care nu fac plingeri penale daca le sint abuzati copiii
3. Povestea e o minciuna gogonata
Tocmai ca s-au facut plangeri, s-au facut investigatii iar unii preoti au fost si condamnati.
Majoritatea cazurile insa se pare ca au fost musamalizate, episcopii preferand sa-i mute pe preotii in cauza in alta parohie.
N-ati auzit, nu va intereseaza sau preferati sa va construiti propria realitate?

Puteti studia si:

http://en.wikipedia.org/wiki/Catholi...of_the_problem

Vedeti si sectiunea "Impact on the church" si banii care s-au platit victimelor, unele dioceze intrand in situatie de faliment.

"In 2010, the Associated Press reported that the number of allegations, victims, offending clergy dropped in 2009 to their lowest point since data started being collected in 2004. Dioceses and their insurers paid $104 million in settlement fees, attorney fees and other costs, down from $376 million in 2008.[84]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_C...ses_by_country

Citat:
Fiecare e liber sa ajunga la propria concluzie
Si sunt sigura ca ati ajuns la concluzia care va convine, indiferent care e realitatea.
Doar aveti o educatie catolica nu?
Daca Papa zice ca e stanga cand de fapt e dreapta, dvs. ati fost invatata sa credeti pe Papa nu bunul simt.
Problema in cazul asta e ca Papa recunoaste, doar dvs. nu.

Ei prefera sa traiasca in visul cel dulce al celibatului ca semn al excelentei spirituale a preotului catolic cand realitatea de fapt are alta fatza care nu e deloc frumoasa.

Last edited by AlinB; 07.06.2012 at 16:52:03.