Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Dar am spus eu că sunt considerați zei și că sunt venerați? Am scris doar că se închină la moaștele lor. Nici măcar n-am scris că " se închină moaștelor lor".
Ce alt motiv ar fi constituit obiectul disputei între Arhanghel și Satana? Evreii oricum nu cunoșteau unde se află mormântul lui Moise pentru a-i expune " moaștele". Oricât de ortodocși (fundamentaliști) ar fi evreii, ei nu sunt creștin-ortodocși  .
Dacă ar fi fost viu, disputa n-ar fi fost pentru trupul lui, ci pentru el (pentru Moise).
. Dacă " sânul lui Avraam" este real, cum susții tu, de ce nu mai apare nicăieri în toată Scriptura?
Pentru că termenul " Hades" este corespondentul grecesc al termenului ebraic " Sheol". Care Sheol nu era un termen mitologic, ci însemna pur și simplu locuința morților, mormântul, groapa. În plus, Hristos nu a spus parabola în limba greacă, ci în ebraică (mai precis în aramaică).
|
Chiar daca evreii nu stiau locul anume unde a murit Moise (si NU mormantul pentru ca atunci cand a murit nu l-a ingropat nimeni nu? Urcase singur acel munte. Doar nu o sa zici ca Dumnezeu a trimis niste ingeri sa faca pe cioclii) i-ar fi gasit cu siguranta trupul mort. Si am spus ca esti smecher si omiti cu buna stiinta anumite lucruri. Omiti faptul ca evreii iesisera din Egipt unde locuisera cam 300 de ani. Acolo Faraonul nu era venerat ca zeu? Cand trupul mumificat al acestuia era dus spre piramida sau mormantul regal, oamenii nu se inchinau la cortegiul regal venerand trupul mort al faraonului? Evreii vazusera toate aceste lucruri in Egipt. De ce crezi ca Dumnezeu a vrut ca evreii sa nu m-ai gasesca trupul mort al lui Moise?I-ar fi ridicat un altar sau un templu in cinstea lui Mose, l-ar fi ingropat in acel templu, i-ar fi ridicat o statuie de aur si l-ar fi zeificat asa cum se proceda in Egipt. O dovada a fost faptul ca ereii isi facusera un idol cu chip de vitel cand Moise era pe muntele Sinai pentru a primi tablele legii. Era boul Apis pe care il vazusera tot in Egipt. Iar tu zici ca Moise urma sa fie inviat (spune asta Biblia?)! O speculatie si inca una proasta.
In legatura cu Sanul lui Avraam-important este ca apare in Biblie chiar daca o data spusa chiar de Iisus in persoana. Daca nu ar exista ar insemna ca Hristos a fost un mincinos (Doamne iarta-ma) pomenind de ceva ce nu exista.