Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu nu am inteles niciodata de ce se spune ca ortodocsii se mandresc ca spun un adevar. Mi se pare la fel de ciudat ca atunci cand cineva spune ca unul care afirma ca Bucuresti e capitala Romaniei se mandreste fata de cei ce spun ca Tecuciul este.
|
Eu nu am inteles niciodata de ce se spune ca neoprotestantii se mandresc ca spun un adevar. Mi se pare la fel de ciudat ca atunci cand cineva spune ca unul care afirma ca Bucuresti e capitala Romaniei se mandreste fata de cei ce spun ca Tecuciul este.
Vezi vreo diferenta, Catalin?
Toti spun ca au adevarul si smerenia. In realitate insa, aceleasi cuvinte pot si spuse cu smerenie sau cu mandrie. Poti spune cu mandrie ca esti pe calea catre sfintenie sau o poti spune cu smerenie. Poti recunoaste cu smerenie ca esti mandru sau te poti mandri ca esti smerit. De aceea este Adevarul altceva decat simple cuvinte...
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Nu noi facem mult pentru Dumnezeu, ci Dumnezeu face totul pentru noi. .........nu noi ne rugam, ci Dumnezeu in noi; nu noi iubim, ci Dumnezeu in noi, nu noi lucram, ci Dumnezeu in noi...Atunci noi nu facem chiar nimic? Dimpotriva, facem enorm de mult: ne lasam purtati cu o mare credinta si cu o nemarginita incredere.
|
"...a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu le-a gătit mai înainte, ca să umblăm întru ele." ( Ef 2:10)
Hristos ne-a pregatit o viata. Noi trebuie doar sa ne asezam in El.
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
sfintenia este posibila si toti sintem chemati sa fim sfinti. Iar drumul spre sfintenie il putem incepe acum, exact in acest moment.
|
Dumnezeu sa ne ajute!