View Single Post
Vechi 01.06.2012, 10:07:57
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
aloooooooooooo amice! Ti-am cerut versete din Noul Testament in care Hristos recomanda sa avem rege. Iar cu trimiterile tale din VT, nu tine vrajeala. Nici aici nu ai sa gasesti asa ceva. Poporul evreu este cel care a vrut rege si NU Dumnezeu. El doar le-a indeplinit dorinta. Omul cerand rege, l-a inlocuit pe Dumnezeu ca conducator cu regele pamantesc. Citeste Biblia amice si nu veni cu vrajeli ieftine. Uite aici ca sa nu te mai obosesti:
"Atunci s-au adunat toți bătrânii lui Israel, au venit la Samuel, în Rama,
Și au zis către el: "Tu ai îmbătrânit, iar fiii tăi nu-ți urmează căile. De aceea pune peste noi un rege, ca să ne judece acela, ca și la celelalte popoare!"
Cuvântul acesta însă N-A plăcut lui Samuel când i-au zis: "Dă-ne rege, ca să ne judece!" și s-a rugat Samuel Domnului.
Și a zis Domnul către Samuel: "Ascultă glasul poporului în toate câte îți grăiește; căci nu pe tine te-au lepădat, ci M-au lepădat pe Mine, ca să NU mai domnesc Eu peste ei."
Cum s-au purtat ei cu Mine din ziua aceea, când i-am scos din Egipt, până astăzi, părăsindu-Mă și slujind la dumnezei străini, așa se poartă și cu tine.
Ascultă deci glasul lor, dar să le spui și să le arăți drepturile regelui, care va domni peste ei".(1 Regi 8:4-9)

Păi din citatul tău și din cuvintele tale te voi judeca slugă vicleană și leneșă, pui de căpușe roșie.:)) Nu e de râs.

''aloooooooooooo amice!'' iată că faci exact ca Leana și ca Împușcatu' când i se arată Dreptatea, dar să nu fiu dur cu păcătosul ci cu păcatul... nu al lui ci al meu:

1.''Tu ai îmbătrânit, iar fiii tăi nu-ți urmează căile.'' De aici rezultă motivul nebuniei lor: cică ar fi trebuit să aibă putere ca să-i bată și să-i ucidă pentru ca fiii să asculte de el că de Dumnezeu; nici nu poate fi vorba!

2. ''De aceea pune peste noi un rege, ca să ne judece acela, ca și la celelalte popoare!"
De aici se vede cum ei caută asemănarea cu popoarele păgâne și nu cu Dumnezeu, crezând în credulitatea lor că acela îi va scăpa pe ei mai bine decât Dumnezeu, așa cum îi scapă regele lor pe ceilalți păgâni.

3."Dă-ne rege, ca să ne judece!" înseamnă că au lepădat ei judecățile Domnului pentru judecățile omului... asemenea păgânului.
Și a zis Domnul către Samuel: "Ascultă glasul poporului în toate câte îți grăiește; căci nu pe tine te-au lepădat, ci M-au lepădat pe Mine, ca să NU mai domnesc Eu peste ei." Deci iată cum Dumnezeu îi șterge supărarea căci Domnul înțelege perfect ce vor ei cunoscând inima poporului Său, inima omului, însă îi cere lui Samuel să asculte de popor în toate căci pe Dumnezeu l-au lepădat ei ca judecător și vor să-i judece nu un prooroc judecător ci un rege judecător în numele Domnului, deci pe undeva era o bună dorință a lor deși prin ea defapt îl lepădaseră pe Samuel alesul Domnului, astfel că Samuel ascultă de popor în toate smerindu-se și îl unge pe Saul rege poporului Domnului.

4.''Cum s-au purtat ei cu Mine din ziua aceea, când i-am scos din Egipt, până astăzi, părăsindu-Mă și slujind la dumnezei străini, așa se poartă și cu tine. '' Rezultă că Samuel a pățit-o ca Moise și ambii au pățit-o ca Domnul.

5.În final e voia Domnului:
''Ascultă deci glasul lor, dar să le spui și să le arăți drepturile regelui, care va domni peste ei".

6.Iar acum ''poporul acesta care mă laudă din buze în timp ce inima lor este departe de Mine'' l-au lepădat pe Regele lor, și pe Mihai și Casa Regală a României, și pe președintele lor, și pe Ungureanul lor... însă este scris (referitor la prooroc, la judecător, la rege, la oriceconducător pus și uns de Dumnezeu: ''nu pe tine te-au lepădat, ci M-au lepădat pe Mine, ca să NU mai domnesc Eu peste ei.''

7.Și nu uita că la intrarea în Ierusalim a Domnului poporul L-a aclamat pe Mesia ca Fiu al Lui Dumnezeu și ca rege al lor!..

Însă cum a fost atunci, cu învârtoșarea inimilor poporului în decurs de 1 săptămână, așa este și azi... din păcate și din mândrii deșarte. Vai nouă din pricina fariseilor și a bătrânilor lui Israel cel vechi și cel nou care rătăcesc poporul și din pricina credoolității și prostiei viclene a născoceului propriu, plin de păreri proprii și meciuri pătimașe cu suporteri ce pariază pe căpușa cea mai mare ce te ademenește cu promisiuni mituindu-te cu goliciuni, mite și ispite.

Last edited by vsovivi; 01.06.2012 at 10:22:48.