View Single Post
Vechi 01.06.2012, 09:25:10
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Potrivit înțelegerii ortodoxe (și catolice) sfinții sunt persoanele mântuite, așadar aflate în Cer. Prin urmare, sfinții nu pot fi DECÂT sfinți "morți", adică nu se mai află, deocamdată, în trup.
In context Ioanna afirmase ca a vazut multi np morali, dar mciciunul nu i-a inspirat sfintenie, deoarece numai Ortodoxia sfinteste. Iar daca Ortodoxia sfinteste, acest lucru ar trebui sa se vada la un ortodox. De aceea o intrebasem:

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cum deosebim moralitatea de sfintenie? Ne uitam la efectele Ortodoxiei sfintitoare asupra ortodoscilor si la cei mai multi nu vedem mai multa sfintenie decat la np. Poate nu vedem bine. Cum arata practic, vizibil acea sfintenie a ortodocsilor?.
Studiul asupra sfintilor morti nu ma ajuta prea mult. Nu poti sa mergi sa il vezi, sa verifici cele spuse despre el. Iar despre morti, cu tot respectul, se vorbeste mai intotdeauna mai frumos decat despre vii.

Ioanna imi daduse un raspuns despre ce este sfintenia, si era vorba despre sfintenia din aceasta viata.

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Scuză-mă, nu m-am informat că ești de altă confesiune!
Tocmai pentru ca sunt, nu inteleg ce legatura are confesiunea mea cu sfintii lui Pavel din Biblie. De ce el vorbea mereu cu sfintii iar noi astazi nu mai putem? Ce s-a intamplat cu sfintii contemporani?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14