Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Indiferent ce s-ar ascunde, eu prefer democrația și libertate religioasă legiferată în locul tiraniei și dictaturii. În acest fel sunt protejate și minoritățile religioase (de represiune) și majoritățile religioase (de tentația unirii Bisericii cu Statul). Peste două săptămâni, în Norvegia intră în vigoare amendamentul constituțional ce va duce la separarea Statului de Biserică. Având în vedere că Biserica Norvegiană este una protestantă, consideri acesta un lucru benefic?
Mie nu, probabil ție care aparții unei confesiuni majoritare.
|
Urmand aceeasi logica ar trebui sa spun si eu ca nu ma intereseaza ce se intampla in Norvegia de vreme ce sant protestanti.
Dar eu zic altceva.Pana la urma cele doua institutii vor intra in conflict direct si se intampla acum in occident unde oamenii sant prigoniti pentru ca nu sant de acord cu comportamentul homosexual, pentru ca poarta un simbol religios etc. Si lucrurile nu se vor opri aici. Deci macar eu vreau sa ma abtin din a promova ideile laice si sa spun ca nu "separarea dintre stat si biserica " asa cum functioneaza ea acum in occident e solutia.