Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Cele 2 idei se pot impaca foarte bine, si anume: mortii-morti din Sheol sunt si morti spiritual, dar sunt constienti si mustrarea lor de constiinta ii osandeste.
|
Dacă morții-morți sunt morți și din punct de vedere spiritual, înseamnă că sunt morți-morți-morți! Nu vreau să arunc în derizoriu problema, dar vezi și tu unde ajungem când nu numim moartea moarte, ci un fel de viață în moarte...
Iar dacă cei din Sheol erau morți-morți-morți, cum mai puteau ei să fie "conștienți" și să mai aibă și mustrări de conștiință adică să rezoneze la o predică?
Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Dar, vorbim acum de perioada de dinaintea Mortii Mantuitorului Hristos.
Cand insa Hristos S-a pogorat la iad - adica in acest locas al mortilor, in acest Sheol mortii-morti locuitori ai Sheol-ului I-au ascultat propovaduirea.
|
Vezi, facem ce facem și ajungem la problema inițial nerezolvată. O expun pe scurt aici: morții-morți-morți din Sheol nu mai aveau nici sentimente, nici resentimente, pentru că ei "nu mai știau nimic". Așa spune Scriptura, nu eu... cunoști textele, le-am postat de atâtea ori...
Deci când Hristos S-a pogorât în mormânt (Sheol), nu avea
cui să-i predice, nu avea
ce să le predice (ei au avut timpul lor de ascultat predici) și mai ales
cum să le predice. Asupra ultimei sublinieri nu mai insist, există un topic special dedicat acestui subiect.
Aștept în continuare răspuns la postarea mea anterioară. Dacă e nevoie, îți acord timp cîteva zile să te poți documenta.