Subiect: Teoria enzimelor
View Single Post
Vechi 30.05.2012, 07:02:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Important in alimentatie !
Sa renuntam la painea de cumparat (franzela). Potrivit marturiei celor care au lucrat la fabrica de paine, aceasta este otrava curata. Cititi ingredientele de pe franzela ambalata, sunt de intristare. Faceti paine in casa. Timpul solicitat este foarte mic, iar bucuria ce insoteste lucrarea painii este minunata. Ea imbie la rugaciune. In foarte scurt timp, facerea painii va deveni pasiune. Acesta este un pas important, spre hrana vie. Din pacate insa, comoditatea va creste inca productia de franzela... si aparitia bolilor.

Eu fac paine in casa, de aproape un an de zile. Pe cat de usor, pe atat de odihnitor si de sanatos.
Chiar daca este coapta la foc, aceasta paine este cu mult mai sanatoasa, ea putand insoti in mod prietenos alimentele crude.
Adevărat ce spui. Am făcut pîine de cîteva ori la cuptorul aragazului și a ieșit excelentă. Am avut propuneri de la cineva să coc și pentru familia respectivului. Totuși durează cam mult procesul, este vorba de aproximativ patru ore, iar asta m-a cam descurajat.

Acum am primit de la ai mei un aparat electric pe care mă gîndesc să-l folosesc numai pentru a plămădi aluatul, nu și pentru a coace. La aragaz, pîinea se pătrunde mai uniform și gazul consumat nici nu costă cît curentul pentru aparatul electric. Totuși aluatul se amestecă mai bine frămîntat manual decît cu acel malaxor micuț al mașinii automate.

De remarcat că drojdia uscată ieftină, cea de ~ 70 de bani, conține o chimicală, un E nociv. Există drojdie uscată fără acel coservant sau ce-o fi, dar costă cam 4 lei! Sau mai este varianta de a folosi maia, care și aia costă mai mult decît pîinea de la magazin. De aceea este de preferat să folosim drojdia umedă care este ieftină și, din cîte știu, nu conține substanțe artificiale "bonus".

Voi reveni cu detalii dacă voi reuși.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 30.05.2012 at 07:04:57.
Reply With Quote