View Single Post
Vechi 29.05.2012, 20:51:03
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Condac 11

Prin lanțul de gheață al veacurilor simt suflul fierbinte al Dumnezeirii Tale și dragostea Ta de oameni. Tu ești aproape! Sorocul vremurilor se apropie! Văd Crucea Ta! Ai îndurat-o pentru mine! În pulbere se așterne duhul meu înaintea Sfintei Cruci. Aici e biruința iubirii, a mântuirii, și nu încetează în veci lauda: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icos 11

Fericit cel care va cina în Împărăția Ta, însă Tu m-ai împărtășit încă de pe Pământ cu această fericire, de fiecare dată când mi-ai întins cu dreapta Ta Dumnezeiască Sfântul Tău Trup și Sânge, iar eu mult păcătosul, am primit Sfintele Taine și am simțit iubirea Ta cea negrăită și mai presus de fire.
Slavă Ție pentru puterea Harului Tău cel necuprins și de viață facător!
Slavă Ție Celui ce ai înălțat Sfânta Biserică a Ta, ca adăpost a lumii ostenite!
Slavă Ție Celui ce ne-ai născut a doua oară prin apele de viață făcătoare ale Sfântului Botez!
Slavă Ție că Tu întorci celor care se pocăiesc, neprihănirea crinilor!
Slavă Ție adânc nesecat al iertării!
Slavă Ție pentru paharul vieții și pentru pâinea bucuriei veșnice!
Slavă Ție Celui ce ne-ai ridicat spre Cer!
Slavă Ție Doamne Dumnezeule, în veci!

Condac 12

De multe ori am privit cum se răsfrângea Slava Ta pe chipurile celor răposați. Cum străluceau de nepământească frumusețe și bucurie! Cât de nematerialnice păreau trăsăturile lor! Cu adevărat era praznicul fericirii și al odihnei în sfârșit atinse! Tăcerea lor striga spre Tine. În ceasul sfârșitului luminează și sufletul meu, cel care strigă: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Icos 12

Ce înseamnă laudele mele înaintea Ta! Eu nu am auzit cântarea Heruvimilor! Aceasta este partea sufletelor înalte, dar știu cum Te slăvește firea. Am privit iarna cum, sub tăcerea lunii, întreg Pământul Îți aduce tihnită rugăciune, înveșmântat în haina albă strălucind de nestematele zăpezii. Am văzut cum se bucură de Tine Soarele care răsare. Am auzit corurile păsărilor slavoslovind, cum foșnesc codrii, cântă vânturile și apele susură cu taină despre Tine, cum Te propovăduiesc cetele luminătorilor prin mișcarea pe care le-ai
rânduit-o, cuînțelepciune, pe nesfârșitele întinderi. Ce e lauda mea! Firea este ascultătoare, iar eu nu sunt! Atâta cât trăiesc și văd dragostea Ta, râvnesc să-Ți mulțumesc, să mă rog Ție și să strig:
Slavă Ție Celui ce ne-ai arătat lumina!
Slavă Ție Celui ce ne-ai iubit cu dragoste adâncă, nemăsurată și Dumnezeiască!
Slavă Ție Celui ce ne umbrești cu Cetele Sfinților și Îngerilor Tăi!
Slavă Ție Preasfântule Părinte, Care ne-ai chemat să dobândim Împărăția Ta!
Slavă Ție Duhule Sfânt, Soare de-Viață-Făcător al veacului ce va fi să vină!
Slavă Ție Fiule al Lui Dumnezeu, începătură a mântuirii noastre!
Slavă Ție pentru toate, Treime Dumnezeiască și Preabună!
Slavă Ție Doamne Dumnezeule, în veci!

Condac 13 (de 3 ori) (apoi icos 1 și condac 1)
O, Preabună și de-Viață-Făcătoare Treime, primește mulțumire pentru toate Milele Tale și ne arată vrednici de binefacerile Tale ca, înmulțind talanții care ne-au fost încredințați, să intrăm în veșnica bucurie a Domnului nostru, cântând cântare de biruință: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

toată suflarea să laude Sfânt Numele Domnului...
Reply With Quote