View Single Post
Vechi 29.05.2012, 15:21:38
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Nici eu nu afirm ca sufletul este viu prin fiinta sa: sufletul este nemuritor prin harul lui Dumnezeu, asa a vrut Dumnezeu ca sufletul omului sa fie nemuritor. Dar sufletul omului nu este nemuritor prin sine insusi.
De acord. Sufletul nu este nemuritor prin sine însuși și a fost la început creat nemuritor, însă intervenind păcatul, sufletul a devenit muritor.

Citat:
Reversul raspunsului tau este, insa, aceeasi problema pe care ai pus-o tu: este cumva "suflarea de viata" - adica suflul plaminilor izvorata de la Insusi Dumnezeu?
Asta inseamna ca suflul respirator izvoraste direct de la Dumnezeu? Nu cumva e o idee putin prea "avantata"?
Prea "avansată"? Deloc! Toate ființele din Univers trăiesc doar prin Dumnezeu. Dacă Dumnezeu Și-ar retrage suflarea de viață din ființele omenești doar pentru o secundă, acestea ar muri. Nu știu ce principiu al vieții a sădit El în celelalte ființe din Univers, dar sunt convins că și acestea trăiesc doar datorită lui Dumnezeu.

Citat:
(As aprecia foarte mult daca ai renunta la sentinte si condamnari de prost gust. Fac din nou apel la o discutie decenta si civilizata. Este chiar atat de greu sa renunti la aceste invective?).
Bănuiesc că știi ce sunt "invectivele", "sentințele" și "condamnările"; nu cred că a fost cazul aici. Putem continua...

Citat:
Deci, pana la urma am lamurit ca "suflarea de viata" este ceva ce nu tine de functiile organice ale corpului uman. De acord? Este ceva ce vine de dincolo de capacitatea omului de a se mentine pe sine in viata. Corect?
Corect. Dar atenție (dacă cumva încerci să duci mai departe raționamentul)! Nici această "suflare de viață" nu este o entitate conștientă ce și-ar continua existența dincolo de granița morții.

Citat:
OK!!!
Concluzie: vorbim despre ceva - nu stim ce anume - care se intoarce la Dumnezeu in momentul mortii omului.
Idem.