View Single Post
Vechi 27.05.2012, 21:06:26
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Dar încurajarea concubinajului în dauna căsătoriei îmbracă în România forme dintre cele mai insidioase. Spre exemplu, am completat un chestionar cu o întrebare despre soția mea și rudele ei, dacă lucrează într-o anumită branșă, ea sau rudele ei. Dacă ar fi lucrat, nu eram compatibil cu selecția asupra căreia privea chestionarul. Desigur, dacă nu eram căsătorit, aș fi fost oricum compatibil. Alt exemplu: când am cumpărat un bun imobil, la notariat mi s-a cerut să vină și soția, să semneze actul de cumpărare. Și până acum bunurile dobândite în timpul căsătoriei erau comune, numai că până acum notarii scriau: "cumpărător: cutărică, căsătorit". Bunul respectiv era o fâștoacă de teren în fundul Moldovei. Ca să îndeplinească asemenea cerere, a trebuit ca și soția mea să piardă timp și bani pentru deplasare la notariat. Nu ar fi fost cazul, dacă am fi fost concubini. Al treilea exemplu: ori de câte ori soția mea sau eu mergem în străinătate, chiar și numai o zi, cu copiii, la vamă ni se solicită o procură prin care soțul care nu este de față e de acord cu deplasarea. Nu, nu sunt valabile procurile generale, de tip "oricând, în orice țară", ci trebuie menționată perioada și țara de destinație. Familiile monoparentale nu au nevoie de această pierdere de timp și de bani cu procurile. Al patrulea exemplu: cu câțiva ani în urmă, multă agitație înm media a fost dată de prilejul numirii soțului unei crainice TV, Dana Războiu, în guvern. Subiectul dezbătut era dacă Dana Războiu mai poate fi crainică la știri. Ei bine, dacă nu soțul, ci concubinul ei ar fi fost numit ministru, nu era nicio problemă, iar Dana Războiu ar fi fost o foarte interesantă prezentatoare de știri, cu concubinul ministru.
inteleg ce ziceti, dar nu prea exista alternativa logica.
1)relatii de concubinaj declarate la stat-contrara ideii insasi;
2)daca un cetatean si o cetateana au o relatie, sa fie obligati legal sa se casatoreasca -stupid;