Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Oare e demn de nazuinta mea de a deveni ceea ce sunt, adica crestin ortodox, sa dau atat de mare atentie contabilizarii exacte a greselilor altora?
Este o manifestare de noblete sufleteasca, ori de tendinta catre aceasta, de a posta cu lux de amanunte diverse rataciri si nereguli?
|
Si de extremistii musulmani se scrie mult, dar acestia nu au prea mare legatura cu ortodoxia. Ortodocsii nu cred ca si ei sunt la fel ca ortodocsii si ca ar fi tot un fel de biserica. In schimb despre catolici stim amandoi ca multi ortodocsi au ajuns sa creada ca mai exista o biserica sau chiar mai multe, nu doar BO. Din cauza acestei invataturi protestante au ajuns sa isi piarda dreapta credinta si intelegerea credintei si unii chiar sa treaca la alte culte. Daca in privinta protestantilor e o proportie mai mica de ortodocsi care sa ii creada la fel, in privinta catolicilor cred ca sunt foarte multi. De aceea aceste lucruri sunt si ca argumente. Mai e si un argument ca e adevarat ce tine ortodoxia, casatoria preotilor. Eu pentru acest lucru am scris.