26.05.2012, 02:49:19
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de FlaviusM
Parerea mea este ca religia nu ar trebui studiata in scolile de stat pentru ca este o chestiune care tine de alegerea personala a fiecarui om. Pentru religie exista biserici. Daca intr-adevar sunt foarte multi doritori de religie, atunci studiul acestei materii ar fi normal sa fie facut la sfarsitul orelor si fara a se pune note, fara absente, etc.
Din ce stiu, complicatia vine din faptul ca trebuie facuta o cerere speciala pentru a fi scos de la religie, iar de multe ori procesul de aprobare a cererii de catre conducerea scolii este intarziat si se fac presiuni pentru a se merge la religie. Normal ar fi, fiind vorba de o materie optionala, ca elevii interesati sa ceara prezenta la aceste ore, nu invers. In plus, am inteles ca nu poti renunta in timpul anului scolar, nici macar in cazul in care elevul isi schimba confesiunea.
|
" Statul asigură libertatea învățământului religios, potrivit cerințelor specifice fiecărui cult. în școlile de stat, învățământul religios este organizat și garantat prin lege." Art 32 din constitutie.
Deci uita ca pentru religie exista biserici.Statul asta care este obligat sa te invete sa citesti este si obligat sa te invete despre Dumnezeu in masura in care vrei asta.Si nu cred ca este chiar asa de greu sa optezi ca sa nu studiezi religia.
|