View Single Post
Vechi 25.05.2012, 16:17:44
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Am nascut de 4 ori si am fost internata de fiecare data cateva zile, am stat de vreo 3 ori cu unul dintre copii in spital si niciodata preotul spitalului nu a deschis usa salonului. De ce oare? Eu, cand ma gandesc la biserica de spital, m-as astepta ca activitatea aceste biserici si a preotilor care slujesc in ea sa fie dedicata in mare parte bolnavilor din spital.
Poate era mai bine sa il chemati, numarul acela afisat pe usa bisericii este chiar extrem de util. Cred ca puteati sa puneti aceasta intrebare daca ati fi apelat la ajutorul lui si nu l-ati fi primit. De ce sa plecam de la ipoteza ca preotul nu este prezent, poate este prezent acolo unde cazurile sunt mai grave si mai urgente.

Am citit o intamplare din viata unui Sfant, in care acesta confruntat cu o situatie care il depasea (se lupta cu demonii) il intreaba pe Dumnezeu: Unde erai Doamne cand am avut nevoie de Tine? Iar Dumnezeu ii raspunde ca ar fi venit daca L-ar fi chemat. Nu putem sa aruncam vina doar pe preot, el nu poate intra buzna in sufletul omului, acest lucru nu este specific ortodoxiei.

In legatura cu mamicile aflate in maternitati, consider ca aici preotul nu trebuie sa vina decat daca este chemat. Spun asta tinand cont de tot ce urmeaza unei nasteri: perioada grea si dureroasa de refacere, alaptarea copilului (sunt maternitati in care copilul sta cu mama) si alte motive pe care nu le expun, dar care impun necesitatea intimitatii in salon pentru o lauza.
Reply With Quote