View Single Post
Vechi 24.05.2012, 17:34:15
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Lucrez intr-un sistem militar si totul a inceput cand...
Ei! marturisirea asta a ta banuiesc ca o gasesti foarte importanta... pentru tine, cel putin. Pentru mine, care am auzit o gramada de astfel de marturisiri "nevinovate" nu e decat o alta... istorisire a unei rataciri. Si aproape toate sunt... identice.

Fiecare Don Quijote a purces de unul singur - si, bineinteles, toti marturisesc ca au cazut in rugaciune si s-au rugat fierbinte lui Dumnezeu sa le descopere adevarul - sa studieze Scripturile. Si toti s-au imprastiat care incotro: unul la sectarii sambetisti, altul la sectarii baptisti, celalalt la secta penticostala, s.a.m.d.
Apropo, daca toti au "cazut" in rugaciune sincera pentru descoperirea adevarului nu trebuia ca Dumnezeu sa-i aduca in acelasi loc? Dar nu, Dumnezeu, chipurile, i-a distribuit pe fiecare in functie de ce anume oare: de aptitudini, de inaintare in viata duhovniceasca, de statutul social? Habar n-am pe ce criterii i-a impartit Dumnezeu pe toti acesti oameni "sinceri".. Eu unul nu cred ca Dumnezeu este cel care v-a ascultat rugaciunile si v-a impartit pe care incotro.

Si uite cum incet, incet marturia ta se intoarce impotriva ta acuzandu-te.

Fire ambitioasa fiind, ai ramas profund marcat ca ceilalti colegi de-ai tai iti raspundeau aproape "obraznic" inapoi aruncandu-ti citate din Biblie. Si uite asa ti-ai un ambit' sa fi mai tare ca ei in Biblie.
Si te-ai pus cu burta pe carte. Si fac prinsoare ca ai citit-o de la Geneza la Apocalipsa de vreo... 50 de ori.

Si cam tot degeaba, ca 1 Petru 3 tot n-ai reusit sa-l dibuiesti, desi, in particular vorbind este un text usurel de inteles.

Marturisesc si eu ca spiritul acesta protestant si protestatar de Don Quijote sau Superman sau Omul-Paianjen, care salveaza lumea si in afara de el nu este salvare, exista intr-un mod latent - deocamdata, din fericire - si in Biserica Ortodoxa. Si acest spirit se hraneste tot din audio-vizual.

Si asta cred eu ca este pericolul cel mai mare pentru noi, membrii Bisericii: sa nu devenim si noi niste pui de Don Quijote, care sa aiba fel de fel de inchipuiri si sa ajungem sa ne luptam fantasmagoric cu ele.
Ca atunci despinderea de Trupul Bisericii devine doar o chestiune de timp.