View Single Post
Vechi 23.05.2012, 16:08:08
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Neoprotestantii au o alta invatatura despre pacat, dar toti oamenii fac pacate tot timpul, nu cum spun neoprotestantii ca dupa ce se boteaza nu mai fac pacate. Sunt pacate cu gandul, cu vorba sau cu fapta, degeaba spune cineva ca nu face pacate. Asta e si invatatura ortodoxa, cei ce au pacate mai mari sunt opriti un timp de la impartasanie
Desigur ca suntem toti pacatosi, dar nu e cazul sa ramanem asa. Caci de aceea s-a aratat Hristos, ca sa scoata omenirea din pacat. Iar daca, din momentul in care cineva devine crestin, face tot pacat peste pacat, inseamna ca nu L-a cunoscut niciodata pe Cel ce scoate oamenii din pacat.
Poate ca omul a fost un mare pacatos cand s-a crestinat. insa prima porunca este sa te pocaiesti de pacate, iar asta nu inseamna sa le marturisesti si maine sa le faci din nou, ci sa te si lasi de ele. Poate ca nu poti sa le lasi pe toate odata, caci suntem toti oameni slabi, dar azi - unul, maine- inca unul, si tot asa spre indumnezeire. Nu poti aspira la indumnezeire atat timp cat nici macar pacatele nu tinzi sa le lasi.
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
oricine care merita este ajutat de Dumnezeu sa vina in Biserica. De aceea eu cred ca toti cei care trebuie sa faca parte din Biserica in acest moment se afla in ea, iar cei ce vor merita vor veni in viitor.
1. Cine merita? Ce trebuie sa faci ca sa meriti sa fii ajutat sa vii spre Biserica?
2. Ce ai facut tu de ai meritat asemenea har?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14