View Single Post
Vechi 22.05.2012, 20:28:48
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Lore, unde zice Pr. Argatu sau oricare alt parinte ca intre nasul 1 si nasul 2 (mai exact, femeia si barbatul dintr-un cuplu necasatorit) se creeaza rudenie spirituala de gradul 2 ? Un link, please.

In contextul discutiei despre rudenia spirituala opritoare de la casatorie, Parintele Cleopa a spus suficient de limpede cine cu cine nu se poate casatori. Cum de i-a omis pe nasul 1 cu nasul 2, daca tu sustii ca intre ei e rudenie de gradul 2?
Un ultim raspuns pe acest subiect ptr ca ne invartim in cerc fara rost.
Pr Argatu vb de gradele de rudenie spirituala care se creeaza intre nasii multiplii care cununa/boteaza acelasi fin precum si copii lor. Credeam ca e lesne de inteles.
Deci vorbim de gradele de rudenie spirituala.
Canoanele care interzic rudenia spirituala sunt clare, nu mai e nimic de zis.
Nu exista rudenie spirituala opritoare si neopritoare. Exista doar rudenie spirituala! Si aceasta se realizeaza in urma savarsirii Sfintelor Taine ale botezului si a cununiei!
In ceea ce priveste calcularea gradelor, ma gandesc ca stii cum se calculeaza. Restul e deja curata pierdere de vreme.

Am spus si repet: Nu se inrudesc participantii la o taina(cununie, botez) ci devin rude spirituale nasii multiplii care cununa/ boteaza aceeasi fini!