Puterea de seductie, dupa parerea mea, e tot un fel de dorinta de putere asupra celorlalti. Aceasta arma apare automat atunci cand avem nevoie de ea. De aceea cred ca ar trebui sa intrerupem acest automatism si sa incercam sa rezolvam unele situatii altfel decat prin seductie. Poate ajuta sa implicam permanent dragostea fata de semeni in deciziile noastre. Cine reuseste, cred ca ajunge mai usor la smerenie.
Puterea de seductie implica si mandrie si dorinta de a domina.
sofiaiuga puterea de seductie se manifesta cel mai des in flirt, dar nu exclusiv. Atunci cand doi se iubesc, nu e nevoie de putere de seductie.
Putem "seduce" pe oricine, care ne poate fi de folos intr-o problema. Intr-o emisiune a Oprei Winfrey am auzit urmatorul lucru: violatorii se manifesta ca oameni foarte simpatici, iar victimele sunt cucerite de felul placut, deschis in aparenta a acestora. Concluzia: "a fi simpatic" nu este un atribut al unei persoane, ci o actiune, caci nimeni nu e din nastere simpatic, ci se face simpatic, cu un scop anume.
mirelat, ai remarcat foarte bine ca puterea de seductie alimenteaza iubirea de sine. Daca inlocuim "iubirea de sine" cu "iubire egoista de sine", dintr-odata stim si ce e de facut.
|