View Single Post
Vechi 19.05.2012, 22:52:19
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Pai, exista si un revers al afirmatiei tale: daca darul se da in Biserica, atunci tu crezi ca "adevarul" este la voi si voi sunteti cei adevarati, nu-i asa? Iar noi, in concluzie nu suntem Biserica adevarata. Asa crezi?
Noi ne-am obisnuit sa numim cultele biserici, de aceea facem confuzii. In realitate insa cultul e una si biserica alta.
Biserica adevarata este formata din oameni din diferite culte crestine, care au credinta in Hristos pentru mantuirea sufletelor lor si isi demonstreaza credinta prin roadele pe care le aduc, in special fapte. A vorbi in limbi nu este obligatoriu; poti face parte din Biserica si daca nu vorbesti in limbi, asa cum poti face parte din Biserica si daca nu te inchini la icoane. De asemenea, poti face parte din BO si sa nu ai nicio legatura cu Biserica, caci viata ta nu o demonstreaza. Si poti face parte din BC sau BP si sa mergi pe topogan spre iad. Cultul nu te mantuieste, ci raportarea ta la Hristos. Deci darurile se dau numai in Biserica, dar nu sunt obligatorii in Biserica.

Pentru cei ce se grabesc, nu este vorba de ecumenism, ci de alegerea Bisericii nu dupa apartenenta religioasa, ci dupa trairea pe care o are, deci dupa roade, asa cum a fost intotdeauna.
Citat:
Daca darul se da la "coborarea Duhului Sfant" inseamna ca atunci cand nu vorbiti in limbi Duhul Sfant nu coboara?
Daca ne uitam in Bibie, cand Duhul Sfant s-a coborat s-au intamplat diferite lucruri, in general vorbiri in limbi sau proorocii; chiar si in VT se proorocea cand Duhul Domnului venea peste prooroc. Sau Samson capata putere mare. Sau Elisei a inceput sa faca minuni, etc... Se pot intampla si celelalte daruri ale Duhului Sfant, dar ceva se intampla, caci Duhul Sfant este puterea lui Dumnezeu de a schimba lucrurile. Exista insa mai multe feluri si nivele de relationare cu Duhul Sfant, dar nu merg mai departe caci intru in dogmatica si e posibil sa imi prind urechile pe acolo.
Citat:
Esti cam "curajoasa" cu astfel de mesaje. Esti destul de "pregatita" pentru a judeca o comunitate pe care nu ai de unde sa o cunosti?
Nu e judecata mea. Dvs ati spus dvs ca erau mandri. Iar Pavel ca era intre ei un om care curvise mai rau ca pagani, iar ei se mandreau cu asta. Si ca mergeau la judecati omenesti, se imbatau la cina Domnului si dispretuiau Biserica lui Dumnezeu rusinandu-l pe sarac.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 19.05.2012 at 23:09:53.