Citat:
În prealabil postat de OvidiuO
Eu cred in prietenie :)
Prietenia pentru mine inseamna fratie, iubire. Nu pot spune decat ca prietenia sincera inseamna iubire pentru celalalt. Inseamna sa vrei sa fi prieten cu toata lumea desi nu toti doresc acest lucru din diverse motive. Prietenie inseamna sa simti ce are nevoie prietenul tau in momentul X si Y iar tu sa-i sari repede in ajutor - din prietenie. Prietenie inseamna sa-l vezi pe cel de langa tine ca este ranit tare de tot sufleteste, ca nu a avut niciodata un prieten si tu sa-i oferi prietenia ta, tocmai ca sa nu se mai simta singur in continuare. Prietenie inseamna sacrificiu pentru prietenul tau, de ar fi sa ajungi pana acolo incat sa-ti dai viata pentru el. Prietenie inseamna sa sti cand sa-l mangai pe prieten, dar si cand cu o aspime-blanda cateodata sa-i spui exact ce simti tu, in cazul in care ar gresi, nelasandu-l sa se duca in intuneric. Prietenie inseamna sa simti ce e in sufletul celuilalt sa sti cand sa-l ajuti si cum sa-l ajuti. Prietenia inseamna rabdare si iubire. Inseamna ca atunci cand unul din o suta este batjocorit de ceilalti 99, tu sa te duci langa el ca sa nu-l lasi singur in bataia gloantelor. Prietenie este ca atunci cand unul este mai slab in credinta, tu sa-i sari in ajutor si cu blandete sa-i spui asa si asa...Prietenie inseamna ca atunci cand un suflet se simte ofensat oarecum din partea altuia, tu sa sari imediat sa faci pace. Prietenie inseamna inima mea sa bata in trupul lui si a lui inima sa bata in trupul meu. Pentru mine nu exista prietenie, fara de iubire.
Doamne ajuta !
|
:) Si eu cred si in prietenie si in iubire.
Ovidiu, ce minunata prezentare ai dat pentru prietenie...
Draga Alinuta, in relatiile cu ceilalti, si mai ales cu cel pe care l-ai dori sa fie langa tine o viata trebuie sa le/ii respecti libertatea. Iar daca el decide ca doreste sa mearga spre o alta persoana, atunci daca il iubesti te bucuri ca el e implinit asa. Egoismul de a-l tine numai pentru tine nu e o stare caracteristica nici prieteniei si nici iubirii. Fii rabdatoare, iubeste-i pe oameni fara sa-i judeci si lasa-te in voia Domnului. Cand iti traiesti viata pentru mantuire, timpul de aici este nimic pe langa vesnicie, iar orice bucurie de aici e nimic pe langa bucuria pe care ti-o poate da Imparatia. Nadajduiesc sa simtim cu totii aceasta bucurie candva.
Hai, Alina, o scoica ranita in care intra putin nisip il invaluie si formeaza o perla. Scoica fara perla nu are valoare. Asa ca daca nu ar fi ranita nu ar putea sa aiba valoare. Acum ca esti ranita, depaseste tristetea asta...adica urmeaza exemplul scoicii.
Elena