Citat:
În prealabil postat de heaven
...Plus mesaje conform carora citirea gandurilor ar fi de la diavolul,hipnoza procedeu ocult?
In primul rand telepatia e o abilitate pe care o detin toti oamenii,chiar si necuvantatoarele,nu e nimic paranormal si nimic de la demoni...
Ni se pare paranormala abilitatea de a comunica telepatic,insa ingerii,demonii,visele prin care Dumnezeu vorbea oamenilor in trecut,gandurile pe care li le insufla,nu?Cam care este diferenta?Rational vorbind cum poti sa le discerni?
De ce lucrurile acelea par ceva firesc in vremurile biblice,insa mult prea putin in prezent?Sau de ce credeti ca Dumnezeu ar vorbi doar anumitor oameni si nu fiecaruia dintre noi?Daca Iosif ar fi ignorat visul pe care l-a avut de la ingerul Domnului,care l-a anuntat sa fuga cu Maria si pruncul in Egipt?Daca spunea si el ca e de la diavol,s-ar fi intors pe partea cealalta in pat si ar fi ignorat mesajul?Dar el nu a stat,ci chiar in noaptea aceea s-a sculat si a fugit cu Maria si Iisus!Cum credeti ca a facut diferenta?Ce deznodamant ar fi fost daca mai statea sa astepte inca nu stiu cate confirmari ca o fi,n-o fi...?
Daca Dumnezeu alege sa comunice astfel cu noi,asa cum a ales si cu sfintii si alte personaje biblice,multi oameni obisnuiti,ca noi toti,ma gandesc ca asta inseamna ca ne-a dat si modalitatea de a face diferenta si ne-a facut ca dar un filtru foarte bun: chiar sufletul nostru!
Oare,cate mesaje nu primim noi zilnic de la Dumnezeu si le ignoram?Sau,ca o presupunere personala,poate credinta oamenilor din acele vremuri era mai mare,poate noi astazi doar vorbim mult despre ea,rationalizam,insa in privinta simtirii...
Nu stiu cine este autorul articolului postat de Antiecumenism si nici nu cred ca are mare importanta,insa ma intreb ce baza stiintifica are si pe ce argumentatie se axeaza unii oameni,atunci cand se lanseaza in astfel de declaratii rasunatoare si fantasmagorice...
Nu este absolut nimic ocult si nici un bau bau nu pune stapanire pe sufletul si mintea omului respectiv! :) E doar o metoda de autocunoastere,explorare a sinelui si nimic mai mult.Poti vorbi despre spalarea creierului atunci cand liberul arbitru al omului este abolit,ceea ce nu se poate pune problema aici.
Mi-as dori ca aceasta inducere a sentimentelor de vesnic pericol,un Dumnezeu care sta cu joarda si pedepseste la cea mai mica greseala,demonizare,culpabilizare si autoculpabilizare sa se opreasca,pentru ca,in opinia mea personala,este doar o modalitate de a manipula si inca una care are efecte dezastruoase in timp asupra psihicului celor in cauza.Si spun asta dupa ce am vazut si cunoscut personal oameni care au ajuns sa se imbolnaveasca psihic si fizic,din cauza acestor ganduri induse printr-o educatie asa zis religioasa.Nu Dumnezeu ne pedepseste,ci noi,prin gandurile si actiunile noastre,pentru ca Dumnezeu spune foarte clar ca El nu doreste moartea pacatosului,ci ca el sa se intoarca si sa fie viu!
|
In primul rand trebuie sa zic ca tu totdeauna cand oricine da citate din duhovnici sau Sfinti ai ceva de comentat,tu totdeauna ai ceva de comentat impotriva traditiei ortodoxe cand nu se potriveste cu modul tau de gandire...asta asa la modul general...
-telepatia nu o detin toti oamenii eu nu sunt telepat in momentul de fata.Eu nu vorbesc chiar in necunostiinta de cauza despre aceste lucruri (hipnoza,telepatie,paranormal...) pt ca am practicat yoga ani de zile la secta stanica MISA (a lui bivolaru ) si acolo la acea secta satanica ,new-age-ista pe langa yoga si practici yoghine tantrice etc auzeam vorbindu-se numai despre ocultism,paranormal,hipnoza,telepatie.....prin practica yoga sau alte tehnici sataniste se poate dobandi si aceasta capacitate de a fi telepat,deci iata ca telepatia poate fi de la demoni (ca si hipnoza si tot ce tine de practicile oculte ,sataniste,yoghine,masonice...).
-vorbesti despre vise...oare tu care cred eu ca te consideri crestina (si poate si ortodoxa ) de ce nu citesti oare din Parintele Cleopa ca sa intelegi si tu cum stau lucrurile (pt ca nu intelegi,sau nu vrei sa crezi in sfinti si mari duhovnici):
PARINTELE CLEOPA-DESPRE VISE ȘI VEDENII FALSE
“Dacă vei crede într-o vedenie falsă, apoi diavolul în vis te va învăța „proorocii”. Diavolii spun lucruri care o să se întâmple peste o lună, peste două sau peste trei luni. Sunt draci care ghicesc viitorul.
Sunt și vise de la Dumnezeu. Dar acestea sunt foarte rare în viața omului și nu le poate înțelege omul, dacă nu vine lângă el unul care are darul deslușirii duhurilor.
Sunt și vise de la draci numiți arhiconi. Aceștia știu pe de rost toată Sfânta Scriptură. Îți spun proorocii pe care le găsești în Biblie. Pe urmă sunt draci care se cheamă vrăjitori. Aceștia ajută la vrăjitori, la fermecători, la descântători și amăgesc pe om, să i se pară că s-a făcut sănătos de acolo. De aceea Sfântul Ioan Scărarul zice: Cela ce tuturor vedeniilor și tuturor viselor nu crede, filosof duhovnicesc este.
Să nu credeți în vise! Să nu credeți în vedenii!
Și diavolul este putere nălucitoare. El se face în chipul lui Hristos, de strălucește ca soarele; în chipul Maicii Domnului, în chip de îngeri, în chip de sfinți, în tot chipul. Numai te-a prăpădit, dacă ai crezut. N-ați auzit ce spune Apostolul Pavel? Nu-i de mirare că și satana se face în chip de înger de lumină; și slujitorii nedreptății se fac în chip de slujitori ai dreptății. Deci bagă de seamă! Nu primi nici un fel de arătare, nici nu fel de vedenie.
Așa fugeau sfinții de vedenii. Dar ai să mă întrebi: „Părinte, poate a vrut Dumnezeu în viața mea să-mi arate o vedenie, ceva, un vis, n-ar fi păcat că eu nu am crezut? Poate să fie ceva adevărat. Oare nu-i păcat că eu refuz un semn de la Dumnezeu?”
Nu-i păcat, Doamne ferește! Dumnezeu, Care fericește pe cei smeriți, niciodată nu se supără când ei fac lucruri din smerenie, că nu se socotesc vrednici de a vedea îngeri. Ai văzut Sfântul Isaac Sirul ce spune? Mai de folos îți este de mii de ori, omule, să-ți vezi păcatele tale, decât să vezi îngeri. Și mai departe: Mai de folos îți este ție să plângi un ceas pentru păcatele tale, decât să vezi îngeri și să învii morții cu rugăciunea, sau să faci minuni!
-Deci, nu numai că nu se supără Dumnezeu când nu credem noi în vise și vedenii care se arată nouă ca lumină sau foc, sau stele, sau îngeri, sau sfinți, sau prooroci, sau hristoși, sau în chipul Maicii Domnului, ci foarte mult ne iubește. Aici să știi că veacul de acum este ca o noapte, că dracii se pot preface în îngeri de lumină. Cel ce nu crede în vise și vedenii este un adevărat credincios.
Deci să nu crezi vreodată că se supără Dumnezeu când tu nu vei crede în acestea! Că dacă ar fi adevărate, Dumnezeu ți le lămurește ție acestea, nu prin tine, ci prin alții care au darul deslușirii duhurilor. Iar când sunt multe mărturii că un vis sau o vedenie a fost de la Dumnezeu, întrebă pe alții mai înțelepți decât tine.
-Frate, să nu dorești să vezi îngeri! Că așa te poate înșela satana cât vrea. Iată ce trebuie să vedem noi. Păcatele noastre! Să ne mărturisim, să ne căim, să ne pocăim pentru ele. Că nimic necurat nu poate intra în Împărăția Cerurilor.
Auzi ce spune Sfântul Efrem Sirul în rugăciunea sobornicească, care se spune în Postul Mare: „Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd păcatele mele și să nu osândesc pe fratele meu (să nu judec pe altul), că binecuvântat ești în veci. Amin.”
Iar Sfântul Isaac Sirul zice: Mai înainte intră întru împărăția lui Dumnezeu cel ce-și vede păcatele sale, decât cel ce vede îngeri.
Asta să vedem. "
uite ce zici tu cu o mandrie zic eu foarte mare sau fiind in stare de inselare:
"Daca Dumnezeu alege sa comunice astfel cu noi,asa cum a ales si cu sfintii si alte personaje biblice,multi oameni obisnuiti,ca noi toti..."
-cum adica tu care esti pacatoasa consideri ca esti la nivelul Sfintilor ? inseamna ca ti-ai pierdut mintile esti in ratacire.
Parintele Cleopa:" Să nu ne socotim noi vrednici să vorbim cu sfinții și cu Maica Domnului! Totul este mândrie! Să ne vedem păcatele noastre și să le plângem! Asta-i cea mai înaltă filosofie sub cer. Nu credeți în vise sau în vedenii! Că or să iasă vedeniști de tot felul, de ar să umple lumea, că toți sunt înaintemergătorii lui Antihrist."
|