Citat:
În prealabil postat de Doriana
Ai facut foarte bine; link-ul este foarte interesant. Il voi citi si eu mai atent.
Darurile nu au disparut, insa au fost inabusite. Si astazi sunt ortodocsi care incep spontan sa vorbeasca in limbi dar parintele ii opreste, spunandu-le sa termine cu prostii de astea sectare. Sau se opresc ei singuri caci stiu ca asta este invatatura Bisericii. De aceea au invatatorii o asa mare responsabiitate...
Faptul ca unele daruri dispar ar trebui sa determine oamenii la pocainta, ( caci darurile se iau numai de la cei care il supara pe Dumnezeu) nu la decretarea disparitiei lor.
|
Este opinia ta si te inteleg. Dar ca Ortodox sant de acord cu ce scrie Ioan Gura de Aur, si cine vrea poate citi mai clar si in romaneste aici :
http://www.ioanguradeaur.ro/653/cuvant-la-rusalii-i/
"...Vedeți că Dumnezeu a luat de la noi arătarea semnelor nu ca să ne necinstească, ci ca să ne cinstească. Și a făcut aceasta arătând că acum noi credem în El fără de semne și minuni. Iar aceia de nu ar fi avut mai întâi semne sau probe, nu ar fi crezut în El, prin lucrările cele nevăzute. Dar eu și fără de acestea arăt toată credința. Iată deci pricina pentru care nu se mai fac acum semne..."
Nu vreau sa intru in dezbaterea asta, doar am intervenit cu un exemplu atunci cand s-au cerut scrieri ale Sfintilor.