Dreapta socoteala este considerata o virtute pe buna dreptate...cand citesc topicuri din acestea si postarile anumitor useri,oameni maturi dealtfel si cu capul pe umeri,incep sa ma intreb pana unde se intinde credinta si unde incepe gandirea magica,superstitioasa si ce legatura mai are asta cu crestinismul autentic?
Sa ajungi sa faci paralele intre un biet iluzonist care face show,nimic mai mult si necurati,vrajitorii,magie..oare unde a disparut discernamantul?Chiar asa,in anul 2012 nu reusim sa sesizam aceste diferente care pot fi observate cu usurinta si de un copil ceva mai mare?
Plus mesaje conform carora citirea gandurilor ar fi de la diavolul,hipnoza procedeu ocult?
In primul rand telepatia e o abilitate pe care o detin toti oamenii,chiar si necuvantatoarele,nu e nimic paranormal si nimic de la demoni.Din ce stiu a fost si demonstrata stiintific existenta unui astfel de fenomen,poate cand o sa am mai mult timp o sa caut sa va arat de catre cine si cum.
Oare ce este normal,dar para...normal?Oare in acest paranormal nu se gaseste exact acea sfera a realitatii pe care omul nu si-o poate explica rational?Desigur,necunoscutul produce teama,de aceea si atatea incercari de a rationaliza absolut orice nu intelegem pe moment.E o forma de aparare fireasca,insa daca ramanem blocati in aceste mecanisme de aparare,asta ne va limita cu mult perceptia realitatii.Insa aceasta realitate continua si va continua sa existe,doar perceptia si sensurile pe care i le da fiecare dintre noi difera.
Ni se pare paranormala abilitatea de a comunica telepatic,insa ingerii,demonii,visele prin care Dumnezeu vorbea oamenilor in trecut,gandurile pe care li le insufla,nu?Cam care este diferenta?Rational vorbind cum poti sa le discerni?
De ce lucrurile acelea par ceva firesc in vremurile biblice,insa mult prea putin in prezent?Sau de ce credeti ca Dumnezeu ar vorbi doar anumitor oameni si nu fiecaruia dintre noi?Daca Iosif ar fi ignorat visul pe care l-a avut de la ingerul Domnului,care l-a anuntat sa fuga cu Maria si pruncul in Egipt?Daca spunea si el ca e de la diavol,s-ar fi intors pe partea cealalta in pat si ar fi ignorat mesajul?Dar el nu a stat,ci chiar in noaptea aceea s-a sculat si a fugit cu Maria si Iisus!Cum credeti ca a facut diferenta?Ce deznodamant ar fi fost daca mai statea sa astepte inca nu stiu cate confirmari ca o fi,n-o fi...?
Daca Dumnezeu alege sa comunice astfel cu noi,asa cum a ales si cu sfintii si alte personaje biblice,multi oameni obisnuiti,ca noi toti,ma gandesc ca asta inseamna ca ne-a dat si modalitatea de a face diferenta si ne-a facut ca dar un filtru foarte bun: chiar sufletul nostru!
Oare,cate mesaje nu primim noi zilnic de la Dumnezeu si le ignoram?Sau,ca o presupunere personala,poate credinta oamenilor din acele vremuri era mai mare,poate noi astazi doar vorbim mult despre ea,rationalizam,insa in privinta simtirii...
Este oarecum explicabil,avand in vedere ca ne-am format intr-o societate care ne-a invatat sa ne folosim mult prea mult ratiunea,in detrimentul sufletului.
Iar,daca este sa ne referim la iluzionisti,ei nu utilizeaza hipnoza,ci se ajuta de mici trucuri precum persoane cu care s-au vorbit dinainte sa le faca jocul etc
Iar pe domeniul psihologiei,hipnoza totala,cel putin,e o metoda care nu se mai utilizeaza de ani de zile,este depasita,aceea fiind intr-adevar considerata ca fiind periculoasa pentru psihicul uman,ea fiind inlocuita de cea ericksoniana,care doar induce o stare modificata de constiinta,in care subiectul e constient de sine,insa isi poate accesa astfel experiente,nevoi,valori prin explorarea inconstientului sau sub indrumarea terapeutului.
Nu stiu cine este autorul articolului postat de Antiecumenism si nici nu cred ca are mare importanta,insa ma intreb ce baza stiintifica are si pe ce argumentatie se axeaza unii oameni,atunci cand se lanseaza in astfel de declaratii rasunatoare si fantasmagorice...
Nu este absolut nimic ocult si nici un bau bau nu pune stapanire pe sufletul si mintea omului respectiv! :) E doar o metoda de autocunoastere,explorare a sinelui si nimic mai mult.Poti vorbi despre spalarea creierului atunci cand liberul arbitru al omului este abolit,ceea ce nu se poate pune problema aici.
Mi-as dori ca aceasta inducere a sentimentelor de vesnic pericol,un Dumnezeu care sta cu joarda si pedepseste la cea mai mica greseala,demonizare,culpabilizare si autoculpabilizare sa se opreasca,pentru ca,in opinia mea personala,este doar o modalitate de a manipula si inca una care are efecte dezastruoase in timp asupra psihicului celor in cauza.Si spun asta dupa ce am vazut si cunoscut personal oameni care au ajuns sa se imbolnaveasca psihic si fizic,din cauza acestor ganduri induse printr-o educatie asa zis religioasa.Nu Dumnezeu ne pedepseste,ci noi,prin gandurile si actiunile noastre,pentru ca Dumnezeu spune foarte clar ca El nu doreste moartea pacatosului,ci ca el sa se intoarca si sa fie viu!
Last edited by heaven; 18.05.2012 at 22:10:43.
|