View Single Post
Vechi 28.09.2007, 21:35:55
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Draga Mircea, ma bucur ca din cand in cand apari cu cate un topic, care ne da bataie de cap. Presupun ca ai stat si ai pritocit bine, inainte de a ne provoca.

Pentru mine credinta e cunosterea treptata a Adevarul, nu experimentat ci aflat prin intermediul bibliei, si cercetat de Sfintii Parinti, cu ajutorul Duhului Sfant.
Nu poti crede fara a avea tu insusi Duh Sfant. Il avem cu totii de la botez. Acest Duh Sfant recunoaste Duhul Sfant oriunde s-ar afla. Il recunosti si te bucuri de aflarea lucrarii Duhului Sfant.
Stiu acum ca viata asta e plina de iluzii, iar Adevarul il gasesti doar in Ceruri si prefigurat in inima ta.
Cand ai credinta nu mai apartii acestei lumi, desi traiesti in aceasta lume; realizezi totusi cat de putin ai in comun cu iluziile, cu minciunile ei si tinzi spre ceea ce e adevarat, adica spre Dumnezeu.
Pentru mine aceasta e credinta: sa te afli intre doua lumi; cu trupul intr-una si cu sufletul in cealalta. Iar sufletul sa dicteze trupului.
Cand ajung intr-o etapa noua a modului de gandire ma consult cu altii, nu stau toata ziua pe forum. De aceea ma vezi sporadic.

Si acum despre topic: "credinta" nu e totuna cu "cunoastere", despre asta vreau sa vorbim. Prin intermediul Bibliei nu poti decat sa afli niste lucruri pe care le crezi sau nu. Nu poti sa le verifici. Cu sfintii parinti lucrurile stau si mai rau, ei au propria lor interpretare si teorie, chiar daca pare sa fie de la divinitate. Ce-i aia Duh Sfant. Ce-ia aia duh, sau spirit ? Trebuie sa ne punem intrebari chiar la originea lucrurilor. E o notiune abstarcta, o idee sau ceva material care nu poate fi vazut in lumea noastra ? In rest eu recunosc realitatea sentimentelor (iubire, mila, ura, etc) dar nu mai stiu exact daca le pot atribui unor lumi imateriale presupuse ("crezute") sau unor fenomene mult mai pamantene.

si ce tot ai cu inima ? E un simbol nu-i asa ? Simbolizeaza iubirea,etc. Ceva abstract, idei, ideologie, sentimente, imaterial pe care tu le identifici cu divinitatea. Asa o fi ?

Poti sa nu aparti acestei lumi si daca nu crezi in nimic divin. Pur si simplu poti fi o persoana cinstita, curata, dreapta, etc, clar in contrast cu lumea actuala.
Reply With Quote