[
QUOTE=ioan cezar;444614]Frate Nicolae, iarta-mi te rog obiectia: pentru faptul ca eu sau fratia voastra am inteles ca Dumnezeu vrea sa ne bucuram noi de viata in lume si in familie, nu putem trage automat concluzia generalizatoare ca toti oamenii sunt chemati la aceasta.
Cu atat mai putin vom putea sa cufundam in arbitrariul sau subiectivismul vietii noastre o intreaga traditie a celibatului la preotii catolici (care isi are radacinile si ratiunile ei puternice) precum si traditia monahala.
De ce nu acceptam ca sunt felurite moduri de a sluji lui Dumnezeu si ca Biserica are discernamantul net superior ratiunilor noastre individuale?...
Nu neg subiectivismul personal, dar nu pot pune in contradictie pe acesta cu insasi Biserica.
Un om ramane un om, oricine ar fi el. Iar Biserica ramane Biserica, indiferent ce crede sau prefera unul sau altul dintre oameni.
Ioan,-nu stiu multe, dar ma bucur ca invat din orice dialog serios-numitorul comun al crestinismului ar trebui sa fie doar Isus Hristos,dar cum???prin cuvintele Lui nu-i asa?...afirmand ca-L cunoastem nu e de ajuns....eu cred in tine de ex. adica in existenta ta dar sa te cred pe tine trebuie sa aud ce zici, sa citesc ce scri si atunci hotarasc daca voi primi cuvintele tale ca adevarate...deci in toate lucrurile ar trebui sa ascultam de Domnul, dar e curios sunt oameni care au partasii cu Domnul sfinti parinti si altii care spun ca le-a vorbit Domnul..si aici e problema daca afirmatiile lor nu corespund scripturii ce facem?.caci astfel am crea o babilonie de credinte sa se adauge in timp cuvinte de-ale Domnului care se contrazic intre ele?Noul testament are ultimuil cuvant acceptam cu totii si pe Pavel si pe ceilalti din scriptura ca de fapt Domnul n-a scris cu mana Lui nici o epistola.Dar Domnul Isus a zis sa ramanem la ce este scris, la ce a scris cine, cand?apocalipsa lui Ioan ne sugereaza incheierea mesajului scris ca suficient pt.a intelege ce trebuie sa facem .cu privire la biserica tu si eu suntem,... Domnul n-a lasat o religie sau cult ci a lasat un mod de viata in urma unei credinte vii,a unei nadejdi care nu e o speranta ci o certitudine...sau ar trebui sa fie....ierarhiile,denominatiunile si multe altele n-au fost lasate de Domnul; ii respect pe oameni,si vreau sa-i iubesc ,cu dorinta de-a fi mantuiti de aceea ma bucur de modul cum scri.Domnul sa te binecuvanteze cu dorinta de a cunoaste si a crede cuvantul Lui fara sa te temi de oameni.AMIN
|