Citat:
În prealabil postat de Kronos
Apropiați-vă de oameni.
|
Iata un cuvant bun.
Si eu imi fac o mie si una de griji privitoare la micile mele neajunsuri, care mi se par enorme cateodata. Insa e bine sa ne uitam si in ograda vecina si sa ajutam si acolo, cat putem, lasand la o parte grijile si necazurile noastre. Din proprie experienta va spun ca atunci cand eram excedata de o situatie, daca lasam incolo grijile mele si ma aplecam spre o alta persoana, care avea nevoie intr-un fel de ajutor, primeam usurare, ba chiar cateodata mi se rezolvau si mie problemele ca din senin.
E o pilda tare frumoasa despre rai si iad. Ambele sunt vazute ca o sala imensa de mese, pline de bucate. Numai ca lingurile au capatul extrem de lung si oamenii nu le pot folosi, pentru ca, din cauza lungimii, nu le pot duce la gura. Niciunii nu se pot hrani ei insisi, doar ca cei din rai nu raman nemancati, fiindca fiecare se ingrijeste sa directioneze lingura cu mancare inspre vecinul cel mai apropiat de capatul acesteia, in asa fel incat se hranesc reciproc.
Poate e bine sa luati si o pauza, totusi...
Si neaparat sa mergeti la spovedanie. De multe ori, dispar aceste stari, atunci cand sunt marturisite. Rugaciunea e un sfetnic bun. De asemenea, si rugaciunile celorlati pentru noi.
In rest, la categoria surogate: shopping, plimbari cu prietenii, iesit in oras, la un restaurant, parc, mare, baie calda, masaj, salon de cosmetica, coafor, hidrobicicleta... sunt surogate, dar pe moment intaresc.
E bine si sa luati vitamine si sa va odihniti cat trebuie.