Subiect: Focul iadului
View Single Post
Vechi 06.05.2012, 22:52:16
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Omule, încă o dată și pentru ultima dată: succesiunea zilelor săptămânii nu are nimic de-a face cu astronomia, ori cu schimbările de calendar. Cât privește "sabatul esenian", al fariseilor, or al saducheilor nu mă interesează; ci sabatul care mă interesează e Sabatul Domnului - numit chiar așa în Scriptură. Și de asemenea, Domnul Sabatului - adică Iisus Hristos de la care fiecare creștin pretinde a se trage.

Înțeleg că tu nu ești din aceeași tagmă a "oamenilor dintotdeauna" și ești scutit de a face această greșeală...

Dacă prin absurd, sâmbăta n-ar corespunde sabatului din vremea Domnului Iisus, înseamnă logic că nici duminica nu mai corespunde primei zile a săptămânii din aceeași epocăIar dacă niciun pământean n-a observat încă această eroare (bineînțeles, cu excepția ta care faci parte din altă tagmă), este OK.

Am zis "prin absurd", căci e absurd ca și Dumnezeu să nu-Și mai aducă aminte când e sabat... în cazul că oamenii au uitat "să-și aducă aminte" (Ieșirea 20,8).

Nu, n-ar fi o exagerare; ar fi o prostie! Bine că n-ai spus-o, ci ai folosit condițional optativul.
Trices, chiar n-am să mai discut cu tine. Ești total ignorant și încuiat la creier, dar ai totuși o circumstanță atenuantă: toată cocina ideologică adventistă e în aceeași situație, deci n-aveai cum să scapi. Te compătimesc și îți doresc să te izvăvești, într-o bună zi, de prostie și de condiția de limbric care parazitează Biserica, adică trupul lui Hristos!