View Single Post
Vechi 06.05.2012, 13:26:57
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
E prima dată că aud asemenea aiureală. Și nu, nu înțeleg la ce anume vă referiți. Cu alte cuvinte, vreți să spuneți că există soți care preferă o soție cu cicatrice de cezariană pe burtă, uneia fără cicatrice ? Din experiența mea cu viitoarele mămici și viitorii tătici, ele sunt cele care vor cezariană, motivul cel mai frecvent fiind teama de nașterea naturală. Foarte greu să le scoți cezariana din cap. "Mi-e frică să nasc natural" aud adesea. Atunci le răspund: "deci, mai puțin frică vă este să vă operați?". Cu chestia asta, mai am uneori succes: până atunci nu realizaseră că cezariana este operație. "Deci, cezariana e operație?" "Desigur, doamnă", le spun, "intervenție de mare chirurgie: cu mâna întâi, mâna a doua, anestezist. La o oră după ce nașteți natural, îl puteți suna pe soțul ca să vă felicite, să vă aducă florile și friptura. La o oră după ce nașteți prin cezariană, sunteți la reanimare. Două zile supe, pe urmă piureuri și pilafuri. În caz de succes."
Mai luminati-le domnule doctor, pe femeile astea care, nu stiu ce le-a apucat de vor cezariene! Parca e o moda!
Nasterea pe cale naturala -atunci cand nu exista motive medicale de a se proceda altfel- este cea mai usoara, cea mai normala.
Dupa doua ore isi poate lua copilasul in brate sa se bucure de el, sa-l alapteze...
Reply With Quote