View Single Post
Vechi 06.05.2012, 12:36:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Aia era parerea lui Tesla, daca Tesla spune ca exista Dumnezeu nu inseamna ca asa e.
Corect. În niciun caz creștinii nu cred că există Dumnezeu fiindcă așa a spus Tesla. Sau Newton. Sau Copernic. Noi credem că există Dumnezeu fiindcă:
-avem mărturiile demne de crezare ale unor oameni care L-au văzut și L-au cunoscut
-am putut constata noi înșine existența lui prin proprie experiere
-avem minunile Lui a căror cunoaștere este accesibilă oricui

Așa cum am mai spus (de fapt, a spus Conciliul Vatian 1) existența lui Dumnezeu este deplin accesibilă raționamentului și observației naturale.

Faptul că nu toți oamenii care au rațiune și fac observații au ajuns la convingerea existenței lui Dumnezeu se explică printr-o corupție a compartimentului de cunoaștere a psihicului uman, boală căreia cei vechi îi spuneau "induratio cordis" sau (în variantă răsăriteană) sklerocardia. Astfel vedem bine că oamenii de credință sau cu prejudecată ateistă sunt înclinați mai degrabă să creadă, oricât de subțiri sunt dovezile, că lumea a apărut din întâmplare, că a fost un timp în care elefanții de azi erau viermi, că pământul a fost vizitat de OZN-uri din care au coborât extratereștri și i-au civilizat pe oameni, etc, etc. Orice, mai puțin că există un Creator care guvernează lumea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com