View Single Post
Vechi 04.05.2012, 00:18:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar președinții au făcut-o de multe ori ? Ce ați spune să puneți pe două coloane: pe una regii din ultimul secol despre care știm că au făcut voia Lui, pe cealaltă președinții din ultimul secol care au făcut voia Lui ?

OK, atunci să reiau: Biblia nu ne spune nimic despre care trebuie să fie forma de guvernare pământescă. Cât recomandă NT republica, tot atâta recomandă și monarhia. Zero la zero. Argumentul dv cade, fiind nul tot așa cum argumentul contrariu ar fi nul.

Pe de altă parte, pentru cei care, în preajma întrupării Domnului, aveau religia cea adevărată, ca și, timp de secole de istorie medievală, pentru creștini, modelul de urmat a fost cel al Regatului Unificat: statul davidic. Se știa și acum 2000 de ani, și acum 500 de ani că nu toți regii pământești au făcut voia Regelui ceresc, din moment ce aflăm asta chiar din cartea cu acest nume, Cartea Regilor. Și totuși, indiferent că vorbim de Apus sau de Răsărit, statele creștine au fost, în marea lor majoritate, monarhii care au tins spre acel model. Erau conduse de regi (sau de împărați) unși, așa cum David a fost uns.
dragul meu amic hai sa dam cezarului ceea ce este al cazarului. Pe David l-a vrut insusi Dumnezeu ca rege, atat pe el cat si pe urmasii lui. EL i-a poruncit lui Samuel sa-l unga ca rege. Regii nostrii din a cui porunca au fost unsi? Pe ce baza se numesc ei "unsii Domnului"? Asta a fost gaselnita pe care au speculat-o cu succes monarhii in perioada medievala: ei sunt unsii Domnului, deci au "drept divin" de a conduce atat ei cat si urmasii lor pentru ca sunt superiori muritorilor de rand. Mai mult ei au sange albastru! Din fericire lumea s-a mai desteptat iar vrajelile astea nu mai tin.
In legatura cu prima parte a mesajului pe care l-ati postat aveti dreptate. Dumnezeu a lasat libertatea omului de a-si alege singur forma de guvernare. Intrebarea asta am pus-o deoarece multi forumisti au afirmat ca monarhia este singura forma de guvernare pe care Dumnezeu o accepta. Eu am vrut sa arat ca in Biblie NU scrie asa ceva. Monarhia a fost inventata de popoare pagane, fiind accepata de Dumnezeu la cererea poporului evreu.
Reply With Quote