Nu stiu cand vine sfarsitul dar stiu ce spun varfurile duhovnicesti ale generatiilor noastre si anume faptul ca traim vremurile de pe urma despre care s-au profetit atatea....parintele Sofronie spunea ca dupa primul razboi harul s-a ridicat de pe pamant si tihna care exista pana atunci nu a mai putut fi intalnita...ca dupa al doilea razboi rugaciunea a devenit foarte anevoioasa pe pamant si ca daca va mai fi inca un fraticid mondial credinta va fi cu neputinta....in vremea noastra e imposibil sa mai apara un Velimirovici sau un Luca al Crimeei...noi trebuie sa pastram realizarile si conduitele lor ca reper dar sa intelegem ca pentru noi principala lupta e sa rezistam ispitelor si sa facem faptele care se pot face la nivelul nostru si al generatiilor noastre....asta nu ne justifica cu nimic desigur fiindca daca ne vom cerceta vom vedea ca nici macar asta nu facem....parintele Amfilohie spunea ca azi ne mantuim numai prin marturisire...sa nu ne rusinam de Hristos in fata lumii de azi si sa avem un comportament cat mai duhovnicesc posibil la nivelul nostru si va fi bine...asa inteleg eu lucrurile dar se poate sa gresesc...Hristos cu noi!
|