View Single Post
Vechi 27.04.2012, 23:10:26
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Ah, am uitat, crestinul este victima ca vocatie, dupa unii. Nu are dreptul/nevoia sa lupte pentru o lume mai buna.
S-a mai spus, de multe ori, că, de fapt, creștinul nu trebuie să fie victimă și nu trebuie să fie pasiv. Din contră, are datoria să-i pese, să se implice, să mărturisească viața cea adevărată, să lumineze cu lumina lui Hristos, să-și facă datoria față de semeni. Iar asta, din nou s-a repetat, nu se face prin implicare politică (deși nici asta nu e exclusă), ci prin misiunea fiecăruia la locul unde se află, în profesia pe care o practică, cu oamenii pe care-i are în jur: dacă-i politician, să fie politician creștin, dacă-i judecător, asemenea, dacă-i doctor, ziarist, artist ș.a.m.d., acolo e câmpul lui de luptă.
Atitudinea de forță pe care o dorești nu poate decât să eșueze, așa cum au eșuat atâtea mișcări sau războaie care au adoptat eticheta de creștine.

Citat:
Totul este ovinizarea umanitatii, adica translatia ei spre o specie destinata permanentei jertfe, proces inceput acum doua mii de ani.
Umanitatea era „ovinizată” și pe vremea când Hristos vorbea oamenilor, asemănându-i de atâtea ori cu oile. Există turmă și există păstori. Responsabilitatea mai mare este, însă, evident, a celor din urmă. Lor li se cere să fie păstori buni, iar nu lupi în blană de oaie. Revolta oilor nu se poate solda cu alegerea unor păstori mai buni. Ei sunt o tagmă aparte, cred eu, căci oaia n-are vocație pentru așa ceva.

E normal să nu ne placă să fim manipulați, imbecilizați, folosiți în toate chipurile de lacomii lumii. Totuși, cred că trebuie mers mai adânc, la sursa răului, pentru că lăcomia, viclenia, manipularea, interesele meschine nu sunt apanajul organizațiilor masonice; ele se întâlnesc la tot omul aproape, însă devin, e adevărat, mai periculoase, puternice și evidente atunci când se organizează.