Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Așa consider eu că, purtând fustă sau rochie, nu numai că e mai frumoasă, dar acest lucru ar putea contribui la o psihologie în direcția feminității, evitând ambiguități, probleme și confuzii privind identitatea de gen mai târziu, confuzii de care lumea e tot mai plină și ne întrebăm de unde vin.
|
Foarte buna precizarea!!!!
Caci uite ce nazbatii le trece la unii prin cap, iti vine sa-ti iei campii: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...dine-politica/
Scriam undeva nu de mult despre aceste ciudatenii ale zilelor noastre, baietii par din ce in ce mai efeminati (o fi de vina si lipsa armatei? eu ma gandesc ca da!) fetele par din ce in ce mai lipsite de feminitate, asa vad eu pe strada, in jurul meu.. (nu generalizez, dar am sesizat acest aspect)
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Ei bine, la chestia cu frigul am avut probleme în anotimpul rece. Terezei îi era frig în fustă. M-am tot întrebat cum de bunicelor noastre, pe când erau fetițe, nu le era frig. Răspunsul a fost simplu, nu și soluția. Lor nu le era frig, fiindcă, mai întâi, aveau un anumit tip de chiloți "cu mânecuțe". Sunt imposibil de găsit azi în magazinele de confecții.
|
la tara, jupei aceleie i se spunea "poale" si era, banuiesc, foarte confortabila..
La acei
tip de chiloți "cu mânecuțe". eu le ziceam amuzant "gogosari" asa mi se pareau mie...Dar erau flausati si foarte caldurosi, numai ca atunci, copil fiind, nu voiam sa-i iau pe mine in ruptul capului!!!!
Sa va spun ceva: eu as purta azi un asemenea port, cum aveau mama, bunica, femeile de la tara (mama si-a pastrat portul pana in ultima zi si dupa! caci a lasat pregatite hainele de ingropaciune), am probat vara, am adoptat stilul acela de fuste si este extraordinar de comod, imi place foarte tare. In plus mi-e foarte drag, chiar azi cand vad pe strada femei de la tara imbracate in portul traditional ma intorc si ma uit dupa ele, iat atunci in vin in minte anii copilariei....
Doar ca un asemenea port e foarte greu de confectionat (dar e si durabil) iar noi suntem in epoca "repede si de unica folosinta"