Citat:
În prealabil postat de JoyDivision
Bine, sunt convinsa ca domnul Mihnea o sa spuna ca "pontifex maximus" inseamna "marele preot" (desi traducerea nu asta inseamna!),
|
Dar chiar dv ați reprodus, mai sus, 5 sensuri pentru termenul de "pontus". Unul dintre ele era "punte". Deci, "pontifex" înseamnă "alcătuitor de punți", după cum "artifex" înseamnă alcătuitor de artă (ars, artis). Acuma, înțeleg că vreți să-i învățați Biblia pe cei care au făcut canonul Bibliei, dar chiar și să dați lecții de latină, romanilor ?
În altă ordine de idei, simt cum topicul acesta, pe care eu l-am gândit ca fiind despre o persoană cu numele de Benedict și cu funcția de Papă (pentru catolici) deviază ușor-ușor, ajungând a se dezbate fie dacă există preoți în general, fie dacă există, între ei, unul mai mare. Despre preoția sacerdotală versus preoția universală s-a mai discutat, iar despre papalitate avem numeroase alte topicuri, unde îmi face mereu plăcere să răspund întrebărilor, cu precădere atunci când în spatele lor există o intenție sinceră de a afla și să particip la dezbateri privind argumentele biblice ale primatului petrin, dacă există o intenție sinceră de aprofundare a Cuvântului lui Dumnezeu.