View Single Post
Vechi 21.04.2012, 12:56:29
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Creștinul de azi trebuie să fie tot așa cum a fost creștinul de ieri și așa cum a fost dintotdeauna. Ce anume s-a schimbat? Natura umană, nu. Nici metodele diavolului. Ceea ce s-a schimbat sunt particularitățile epocilor. Dacă am compara cu calculatoarele, diavolul are aceleași sistem de operare, doar alte aplicații.
De acord.

Așa e, aveți dreptate. Știm nu numai că așa a fost mereu, dar mai știm și că așa va fi și de aici înainte. Până la sfârșit grâul va crește împreună cu neghina. Nu se vor despărți până la Seceriș.
Subscriu

Tiparul creștinului este Isus Cristos. Nu există nicio "metodă de mântuire" care să fie altceva decât Imitațiunea lui Cristos. Modele pentru creștini mai sunt și sfinții, care ne arată că se poate ca drumul Lui să fie urmat.
Da, de acord
Aici, eu îndrăznesc să vă dau un sfat, oricât îmi vor sări la beregată cei care se ocupă cu asta pe forum. Este important să vă alegeți, ca model, un sfânt (sau mai mulți) din zilele noastre. Dacă vă îndreptați spre viață de laic, un sfânt familist. Dacă încă nu știți spre ce vă îndreptați (sunteți în fază de discernământ vocațional) un sfânt tânăr, ca dv. Este o eroare frecventă să încercați să puneți în practică lucruri pe care le citiți în cărți precum Patericul Egiptean, Limonariul, Filocalia și altele despre viața călugărească. Nu lectura lor e eronată, ci dimpotrivă, foarte de folos sufletului și minții. Dar acolo este vorba de o altă cale. Citiți-le ca și când ar fi romane de călătorie. Când vă veți călugări și dacă vă veți călugări, atunci abia citiți-le ca pe manuale.
ce exemple de sfinti familisti actuali ne puteti da! Va multumesc
Reply With Quote