Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Degeaba iti aduc argumente biblice, ca nu le vezi. Iarta-ma ca iti spun asta, dar NU LE VEZI.
De-asta incerc sa te "zgaltai" putin. Te rog, nu le considera murdarii, sunt revoltele mele, ale unui observator ce nu ma implic sentimental, asa ca tine, in istoria mizera a acestei miscari religioase.
Gandeste-te, doar, la cei care s-au sinucis cand au constatat ca Mantuitorul "promis" nu a venit.. Nu poti sa spui despre ei ca aveau probleme psihice, AU FOST INSELATI de Miller si gasca.
Cum vezi, din punct de vedere moral aceasta inselaciune?
Si crede-ma, inselaciune mai mare decat Miller au facut sotii white. Este mai mare, pentru ca folosind Biblia, au spalat inselaciunea lui Miller, au albit-o, au justificat-o cu Biblia spunand ca, de fapt, Dumnezeu i-a lasat pe milleriti sa creada minciuna cu 1844 pentru... a-i trezi pe oameni la credinta.
Tu realizezi ce mizerie au facut sotii white?
Nu stiu daca realizezi ca prin minciuna aceasta din urma, sotii white L-au scos pe Dumnezeu VINOVAT de sinuciderea acelor oameni, de buna credinta, dealtfel, dar amagiti, inselati, mintiti de Miller si gasca lui infecta
|
Nu am cunoștință de vreun millerit să se fi sinucis după Marea Dezamăgire- Știu doar că mulți au părăsit credința în revenirea lui Hristos, iar alții au părăsit chiar credința creștină. Cei care nu au părăsit această speranță, 19 ani mai târziu au fondat Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
Citat:
Mai, lasa speculatiile astea, gaseste tu in teologia lui Luther CEVA referitor la hiliasm.
|
Eu ți-am adus dovada concretă că Luther a tradus "
mia de ani" și nu "
miile de ani". Orice punct de credință dacă e bazat pe Scriptură e corect, chiar dacă nu a fost dezvoltat teologic de Luther. Nu uita că Luther a început Reforma, nu a și terminat-o.
Citat:
Ap.20, 3 poate sa insemne aruncarea in adanc a balaurului ... la razvratirea primordiala, cand a fost alungat din ceruri de Dumnezeu.
Cert este ca, conform Iuda 1, 6 si 2 Petru 2, 4, ingerii rai si balaurul sunt incatusati in adanc in timpul in care erau scrise aceste epistole.
|
Nu prea poate să însemne acest lucru, deoarece [atunci ca și acum] nu sunt evenimentele descrise din timpul Mileniului, iar Satana și agenții lui sunt bine-mersi liberi să amăgească și să provoace răul pe planeta noastră.
Citat:
O alta concordanta biblica ce schimba viziune ta hiliasta asupra acestui capitol:
"4.Și-am văzut tronuri; și ei s'au așezat pe ele; și li s'a dat lor putere să judece; și-am văzut sufletele celor descăpățânați din pricina mărturiei lui Iisus și din pricina cuvântului lui Dumnezeu și care nu i s'au închinat Fiarei și nici chipului ei și semnul ei nu l-au primit pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos o mie de ani." Ap.20
"2.Oare nu știți că sfinții vor judeca lumea? Și dacă voi sunteți judecătorii lumii, sunteți voi nevrednici să judecați lucrurile cele mai neînsemnate?
3.Nu știți oare că noi vom judeca îngeri? Cu cât mai mult, lucruri din viața aceasta!" 1Cor.6
|
Această "
concordanță" nu schimbă cu nimic viziunea mea cu privire la Mileniu, dimpotrivă o certifică! Este vorba chiar despre judecata pe care o fac Hristos și drepții înviați în timpul miei de ani. Nu e nicio contradicție între acele versete și doctrina adventistă cu privire la Mileniu. Probabil te gândești la teologia martorilor lui Iehova (un mileniu de pace și prosperitate
pe pământ).
Citat:
Judecata a dat-o Dumnezeu Domnului Iisus si sfintilor Sai. Ei judeca lumea in prezent.
Adu-ti aminte incidentul cu Anania si Safira (Fapte 5). Cine a rostit judecata atunci? Sf.Ap.Petru, nu-i asa?
|
Judecata a rostit-o Dumnezeu, apostolul doar a anunțat-o prin Duhul; nu uita că apostolii tocmai trecuseră prin Revărsarea Duhului Sfânt.
Și apoi, era vorba de o moarte temporară... Anania și Safira vor învia la a II-a înviere și vor avea parte abia atunci de moartea veșnică, moartea cu efect veșnic.
Altă problemă:
sfinții din prezent nu judecă [încă] lumea (1 Cor.6,2 vorbește la viitor, nu la prezent), o vor face abia după învierea drepților (eventual după transformarea drepților aflați în viață la revenirea Domnului), în timpul Mileniului. Doar unii "sfinți" au considerat că e de datoria lor s-o facă și au tăiat și spânzurat (ars pe rug, tras în țeapă, înnecat, decapitat, torturat până la moarte, etc. etc.) sute de ani, milioane de "eretici".
Citat:
Vorbeam candva cu un sambetist "raspopit" care a plecat de sambetisti pentru ca ...
|
Vorbeai în visele tale... Încearcă numai să te justifici și-ți voi spune mai multe... Așa că "
tăcerea-i ca mierea"!