View Single Post
Vechi 18.04.2012, 22:59:40
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Eu imi spun parerea mea fara insa a contesta ca oamenii sunt de multe feluri , cu optiuni diferite dar mai ales cu rigori diferite pt. viata care o duc ori pt. placerile pe care si le permit sau la care spera. In sfirsit... ramine valabila trimiterea la prima evanghelie din Joia Sf. Patimi atunci cind triedul de orientare in aceasta situatie se cheama ,,viata in duh si Adevar".

Dar sa revenim la asii din mineca .
Daca preludiul este cum este , daca primesti un ajutor bun din partea hormonilor atunci , daca nebunia sporeste si te impinge inainte , daca viziunea se ingusteaza pe masura ce trece timpul si un singur lucru devine dominant in cimpul constiintei pt.acele momente, care te acapareaza, te stapineste si te arde facindu-te in stare si de lucrui deosebite, mai putin firesti ... ei bine , in postludiu totul se schimba radical . Atunci mintea este limpede , este cristal , in special la barbati, iar sufletul usor de ranit sau scirbit cu gesturi si lucruri care nu sunt la locul lor . Este momentul adevarului, este momentul in care proverbul masculin este mai adevarat decit oriunde , adevarat chiar si pt. femei , adevarat pt.specia umana in general :

,,multe sunt femeile/barbatii cu care voiesti sa te culci , dar f.putine/putini cele linga care si vrei sa te trezesti !"

Pt. asemenea situatii cred ca este nevoie de o caruta de asi de fiecare data, fie ei de sorginte intelectuala, ideatica, filosofica, artistica, etica, estetica, financiara, fie ca asii sunt iahturi, herghelii cu cai de rasa, voiaje cu destinatii exotice, domenii si resedinte nababe, bijuterii rafinate, masini de lux,procopseala financiara pt. sprijinirea socrilor modesti , si cine stie cite alte variante de asi pot fi scosi din mineca .
Din insiruirea aceasta de asi cred ca sunteti lucizi sa credeti si sa fiti de acord ca ,,viata in duh si Adevar" nu este un as !
Si bunaintelegere dintre 2 ,,extremisti de virsta" probabil ca va dura cit tin asii , pt. ca altminteri , terminarea lor va clarifica atit de mult vederea si constiinta incit vom ajunge mai degraba in situatia in care trebuie sa platim pt. pacatul nostru .

Asa cred eu ca stau lucrurile; asa au fost cazurile pe care am apucat sa le vad pina in prezent , asa cred eu ca este dreptatea lui Dumnezeu pt. cei care desi stiu ca pacatuiesc , voiesc cu toata intentia sa savirseasca fapta.
Dacă ar exista antiviruși semiotici, ar face ca toată flota SMURD-ului plecată in corpore în misiune, la analizarea textului de mai sus. Să nu mi-o iei în nume de rău Zaharia, nu știu ce conflicte interioare te macină, nu e treaba mea, dar textele tale de pe acest topic conțin o ambiguitate semantică primejdioasă pentru un lector afectat de probleme asemănătoare și care nu și-a antrenat mintea să ecraneze troienii lingvistici de agregare psihică, camuflați într-un discurs ce pare să meargă în direcția opusă.
Nu vreau să declanșez o controversă pe marginea acestei observații care m-a frapat. Dacă o considerați o tâmpenie, vă rog să treceți liniștiți pe alături, vă înțeleg din oficiu.

Last edited by Mihailc; 18.04.2012 at 23:06:01.
Reply With Quote