View Single Post
Vechi 18.04.2012, 01:04:26
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiuzara Vezi mesajul
http://www.crestinortodox.ro/diverse/ce-sens-invierea-124505.html
Cei mai multi oameni se comporta ca niste roboti in biserici, dar si in afara lor. Nu stiu, nu pot sau nu vor sa se indrepte spre spiritualitate.
Pentru cei care vor dar nu stiu cum sa dea un sens religiei noastre, poate ca ar fi de folos ca preotii sa explice care este structura omului, ce este sufletul, cine suntem, unde mergem, care este rostul nostru etc., in cuvinte care pot fi pricepute de minte. Biblia este plina de simboluri pe care mentalul nu le poate descifra singur. Abia dupa o astfel de intelegere, cunostintele dobandite vor putea fi recunoscute in textele crestine si in ritualuri. Altfel, cand li se va vorbi de suflet oamenii nu vor intelege nimic pentru ca ei nu stiu cum sa si-l reprezinte.
Optiunea omului de a se apropia de Dumnezeu tine de vointa sa. Nimeni nu-i interzice sa depaseasca starea de comoditate si sa iasa din ignoranta. Are atatea moduri si mijloace sa o faca. Iti spun sincer ca eu am intalnit preoti care fie in predica lor, fie la taina spovedaniei, s-au straduit sa raspunda la intrebarile scrise mai sus. In zilele noastre avem acces la multe scrieri ala Sfintilor, sunt comentarii si expicatii ale Scripturii, lamuriri in diferite probleme ce tin de religie. Cine este interest de suflet, nu poate sa spuna ca nu a avut unde sa gaseasca raspuns la intrebarile sale. Trebuie doar sa vrei si Dumnezeu ajuta.
Reply With Quote