View Single Post
Vechi 17.04.2012, 15:53:04
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mbarboi Vezi mesajul

Nu poti sa iei drept adevarat orice cuvant din popor ... aduti aminte
de povestea lui Ion Creanga cu Nora si soacra care plangeau ca vai doamne o sa-i cada in cap copilasului nu stiu ce, cu omul care se straduia sa duca in casa lumina cu oborocul, cu bietele nuci pe care le silea altul bietul de el sa le urce in pod cu protzapul !
Povestea asta a mai fost adusa in discutie cu ceva timp in urma de un anume Daniel urmat de nu mai stiu cati de 7. Ca si insistenta de a se opune unui lucru foarte delicat sau dimpotriva, de a sustine pe cineva care pica perpendicular pe credinta crestin-ortodoxa.

Daca parintele Arsenie Boca a fost sau nu sfant, nu sta in puterea noastra de a spune, decat daca noua insine sau celor apropiati noua ni/li s-au intamplat lucruri cu adevarat minunate, prin mijlocirea parintelui. Dar bunul simt imi spune ca, chiar daca nu mi s-a intamplat nimic mie, macar sa respect ceea ce spun altii ca li s-a intamplat. Am ascultat si am vazut preoti cu har care au devenit preoti numai fiindca au ajuns la mormantul parintelui Arsenie Boca. Nu stiu cati dintre cei care merg sa aprinda din cand in cand cate o lumanare la capataiul lui Nicolaie Ceausescu si-au pus problema macar de a se spovedi mai des, dar sa-si mai schimbe total modul de viata si sa aleaga calea preotiei? Noi, abordand o pozitie vehementa de opozanti pentru ceva ce n-am inteles niciodata cu adevarat, tindem sa devenim nu doar rataciti de adevaratelea, dar si sa cadem intr-un penibil rautacios si sa lasam impresia ca ori suntem la fel ca cei din povestea lui Ion Creanga, ori ca stim noi ceva ce altii nu stiu, ceea ce in conditiile date este absurd. Tu nu ai decat sa pui pe foc si Sfanta Scriptura, si predicile Parintelui Arsenie Boca si pe ale Parintelui Calistrat Chifan si ce mai vrei tu. Este razvratirea propriului tau suflet in relatia ta cu Dumnezeu. Puneti-l mai departe ca si mentor pe Klaus Kenneth, suprimand duhovnicii nostri, dar nu te mira ca esti pus la colt sau primesti bann. Asta ca o chestiune imediat anticipativa, care odata in plus ti-ar putea servi ca si lectie. Daca ti-o insusesti sau nu, probabil ca de obicei nu, fiindca esti incredintat ca stii tu mai bine cum stau lucrurile...
Fie tie dupa sufletul tau, Daniele...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)