Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu cred ca e doar o neintelegere si fara intentie, sa ne uitam doar cine semneaza raspunsul: Peter Imre.
|
Eu cred ca pe cei de la Adevarul nu-i intereseaza "ce" traducere folosesc, atata timp cat aruncand pe piata un titlul- Biblia, care sa atraga, pot sa scoata un profit maxim. Proababil le-a convenit mai mult, financiar vorbind (
sau au avut un interes) sa plateasca drepturi de autor Societatii biblice britanice, decat Fundatiei umanitare Mitropolitul Bartolomeu.Asa cum spunea Adriana, este decizia trustului Adevarul Holding ce carti publica, important e sa fie onesti si sa informeze lumea. In materialele promotionale difuzate in presa si la TV n-au spus nimic despre traducator, iar la chioscuri cartea ajunge inchisa in tipla, sigilata, (pe coperta nu e scris cui apartine traducerea, ci la interior) distribuitorii/vanzatorii nefiind instintati despre ceea ce vand. Am intrebat-o azi dimineata pe o vanzatoare,(din pura curiozitate) daca are Biblia, mi-a spus ca da si daca e cea folosita de ortodocsi. Ea s-a uitat mirata la mine si mi-a spus: "pai da, doar ce Biblie sa ne dea sa vindem?!"
p.s ahhh, m-am prins. Biblia Cornilescu e mai subtire, mai rentabila la tiparit :)