View Single Post
Vechi 11.04.2012, 13:20:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca e doar o neintelegere si fara intentie, sa ne uitam doar cine semneaza raspunsul: Peter Imre.
Eu cred ca pe cei de la Adevarul nu-i intereseaza "ce" traducere folosesc, atata timp cat aruncand pe piata un titlul- Biblia, care sa atraga, pot sa scoata un profit maxim. Proababil le-a convenit mai mult, financiar vorbind (sau au avut un interes) sa plateasca drepturi de autor Societatii biblice britanice, decat Fundatiei umanitare Mitropolitul Bartolomeu.Asa cum spunea Adriana, este decizia trustului Adevarul Holding ce carti publica, important e sa fie onesti si sa informeze lumea. In materialele promotionale difuzate in presa si la TV n-au spus nimic despre traducator, iar la chioscuri cartea ajunge inchisa in tipla, sigilata, (pe coperta nu e scris cui apartine traducerea, ci la interior) distribuitorii/vanzatorii nefiind instintati despre ceea ce vand. Am intrebat-o azi dimineata pe o vanzatoare,(din pura curiozitate) daca are Biblia, mi-a spus ca da si daca e cea folosita de ortodocsi. Ea s-a uitat mirata la mine si mi-a spus: "pai da, doar ce Biblie sa ne dea sa vindem?!"

p.s ahhh, m-am prins. Biblia Cornilescu e mai subtire, mai rentabila la tiparit :)

Last edited by ioanna; 11.04.2012 at 13:39:18.