View Single Post
Vechi 10.04.2012, 17:20:25
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Denia de marti seara

Pacatoasa a venit la Tine, varsand mir cu lacrimi pe picioarele Tale, Iubitorule de oameni, si s-a vindecat cu porunca Ta de mirosul greu al rautatilor; iar ucenicul cel nemultumitor, sufland impotriva harului Tau, l-a lepadat pe el si s-a amestecat cu noroiul, vanzandu-te pentru dragostea banilor. Slava, Hristoase, milostivirii Tale.

Cantari specifice deniilor din Saptamana Patimilor

Camara Ta, Mantuitorule, o vad impodobita, si imbracaminte nu am ca sa intru intr-insa, lumineaza-mi haina sufletului meu, Datatorule de lumina, si ma mantuieste! (Luminanda din Sfanta si Marea Luni)

http://www.youtube.com/watch?v=-qoBgsS7744

Iata Mirele vine in miezul noptii si fericita este sluga pe care o va afla priveghind; iar nevrednica-i aceeai pe care o va afla lenevindu-se. Vezi dar, suflete al meu, cu somnul sa nu te ingreuiezi, ca sa nu te dai mortii, si afara de imparatie sa te incui. Ci te desteapta strigand: Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule; pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi

http://www.youtube.com/watch?v=Y-Ey9...eature=related

Cinstitele patimi au rasarit lumii in aceasta zi, ca niste lumini de mantuire, ca Hristos merge sa patimeasca din bunatatea Sa. Cel ce cuprinde toate cu palma, primeste a Se rastigni pe lemn, ca sa mantuiasca pe om.

Judecatorule cel nevazut, cum Te-ai vazut cu trup si mergi sa Te ucizi de oameni fara de lege, judecand judecata noastra cu patima Ta! Pentru acesta, lauda, marire si slava inaltand stapanirii Tale, Cuvinte, cu un glas le aducem Tie.

Pe Mirele, fratilor, sa iubim, candelele noastre sa le grijim, intru bunatati stralucind si in dreapta credinta; ca sa intram impreuna cu Dansul la nunta gatiti, cu fecioarele cele intelepte ale Domnului. Ca Mirele, ca un Dumnezeu, da tuturor dar cununa nestricacioasa.

Sfat fara de lege asupra Ta, Mantuitorule, adunand din rautate cu pizma preotii si carturarii, au indemnat pe Iuda spre vanzare. Pentru aceasta iesind fara de rusine, a grait asupra Ta popoarelor celor fara de lege, zicand: Ce-mi veti da mie si eu voi da pe El in mainile voastre? Mantuieste sufletele noastre, Doamne, de osanda acestuia.

Iuda, cel cu mintea iubitoare de argint, s-a intaratat asupra Invatatorului, vrajmasul; s-a sfatuit, a gandit vanzare, a cazut din lumina, primind intunericul; a tocmit pretul si a vandut pe Cel fara de pret. Pentru aceasta a si aflat rasplatire precum a facut ticalosul: spanzurare si moarte cu durere. Ci pe noi mantuieste-ne, Hristoase, Dumnezeule, de soarta lui, iertare de gresale daruind celor ce praznuim, cu dragoste, prea curatele Tale patimi.
Reply With Quote