Nu exista fiinta mai proasta decat un mascul indragostit. La dobitoace e alta poveste, dar omul care este rational, nu prea are circumstante. Si totusi, daca nu ar interveni Dumnezeu, cred ca omul este capabil de gafe catastrofale.
In principiu nu-i nimic rau sa iubesti cu toata fiinta ta, iar daca L-am iubi pe Dumnezeu cu aceiasi intensitate si putere de sacrificiu, cum iubim acea fiinta, am deveni sfinti.
Sfatul meu e simplu: increde-te in Dumnezeu ca stie El ce-ti trebuie. Unii mai au o vorba: "Cine nu ma vrea, nu ma merita." Tu stii mai bine ce ti se potriveste. Acum e greu si iti vine sa urli de durere, pentru ca in sufletul tau a ramas un gol pe care nu-l poti umple cu nimic altceva. Nimeni nu o egaleaza pe ea, nimeni nu e ca ea, si un timp cele ce vor urma se vor raporta dureros de mult la ea, din pacate. Dumnezeu vede ce-i in sufletul tau, iar daca nu-L vei dezamagi, vei primi o felie mare din "tortul" pe care ti-l pregateste. Nu-i usor sa ramai singur chiar de Pasti. Dar tu nu esti singur. Nu spune nici o vorba grea si nu-L intreba pe Dumnezeu de ce a ingaduit asta. Fii convins ca are El un plan. Tu roaga-te pentru fericirea si mantuirea ei. Restul... vei vedea, daca ai rabdare.
Urmeaza Saptamana Patimilor. Iar tu vei avea o durere in plus. Dar... zambeste, fiindca nu oricine primeste umilinta in aceasta perioada... Curand va veni Adevarata Lumina...
Doamne-ajuta.