View Single Post
Vechi 06.04.2012, 14:21:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Daca insisti hai sa vorbim. Ce ai vrea sa discutam?
Uite iti pun eu o intrebare:
- Tu ai ceva impotriva sectarilor, crezi ca ei gresesc in vreun fel?

Cand scriam despre catolicism unii catolici ma intrebau daca am ceva cu catolicii, cand am scris despre ecumenism ca am ceva cu ecumenistii, etc. Desi nu am partinit pe nimeni, in diverse conjucturi am scris despre evolutionism, catolicism, adventism, penticostalism, ateism, stilism, monofizism, nestorianism, miscarea carismatica, budism, hinduism, spiritism, new-age, islamism, ecumenism, calvinism, arianism, etc. Daca se observa m-am referit la doctrine si nu la persoanele care adera la aceste conceptii.
Dar scriind ceva despre un cult, filozofie, adeptul sau adeptii acelei filozofii/cult s-au simtit nedreptatiti, suparati, atacati. Nu au fost dispute in legatura cu islamismul pentru simplul motiv ca nu sunt si musulmani pe forum. Eu am intrat pe forum cu intentia sa ma adresez ortodocsilor in principal in legatura cu ecumenismul si in special cu filocatolicismul, pentru ca am vazut ca unii ortodocsi au aceste conceptii gresite. Nu e vina mea ca pe forum se aflau si din alte culte, nu aveam cum sa le spun sa isi puna mainile la ochi cand scriu ceva in legatura cu asta.
Asadar cineva care nu e in adevar are doua posibilitati cand aude adevarul: ori il accepta si vine in adevar, ori il respinge si lupta impotriva lui si a celui/celor ce il spun.
In concluzie nu am nimic cu vineva, ci cu conceptiile. Cei din cultele neoprotestante desigur ca gresesc in multe feluri, cel mai important este in legatura cu prozelitismul, ii rup pe unii ortodocsi de adevar si de mantuire.