Citat:
În prealabil postat de catalin2
E adevarat ce ai spus, mai fac doar cateva mici precizari. Parintele s-a dus pentru marturisirea ortodoxiei, pentru apostolat. A si afirmat ca ceea ce spune e pentru a pune pe ganduri, adica pentru a incita la cautarea adevarului, nu pentru a spune despre unul din cultele existente.
De obicei conceptiile ecumeniste pe care le au unii ortodocsi sunt legate doar de catolicism, cel mult unii protestanti, nu si la neoprotestanti. Cel putin la cei din cler nu exista aceste pareri, iar la credinciosii obisnuiti sunt ceva mai rar intalnite. Ar fi si ceva contradictoriu sa propovaduim ortodoxia daca si ceilalti sunt la fel ca noi, ar fi ca o amagire, sa ii atragem la cultul nostru, desi nu era o problema daca stateau si in cultul lor. Problema este mantuirea.
|
Doamne ajută!
Sigur că da, am specificat faptul că părintele a mers acolo pentru a mărturisi Ortodoxia. În acest sens, în mesajul precedent, am scris astfel:
"Cred că părintele și-a îndeplinit foarte corect misiunea: a mărturisit cu dragoste și convingere Ortodoxia, rămânând foarte sincer în dialog (a menționat încă de la începutul prelegerii scopul prezenței sale la acea conferință, fără a încerca să manipuleze sau să folosească tehnici de "captatio benevolentiae"), păstrând, în același timp, păstrând o atitudine foarte deschisă, tolerantă și diplomatică (în sensul pozitiv al cuvântului)".
De asemenea, în finalul mesajului, am menționat clar că socotesc relativismul ("concepțiile ecumeniste", așa cum preferați dvs să spuneți) ca fiind una dintre cele mai grave ispite ale vremii noastre. Părintele profesor Necula n-a relativizat credința ortodoxă, nu a afirmat că toate cultele ar fi la fel de corecte, ci, dimpotrivă, într-un mod foarte deschis și sincer, a mărturisit convingerile sale ortodoxe, vorbindu-le ascultătorilor săi despre încrederea în Maica Domnului, despre cinstirea icoanelor (menționând chiar că unii creștini și-au dat viața pentru aceasta) și despre alte aspecte ale Ortodoxiei.
Să aveți o seară binecuvântată!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca