Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Într-adevăr, din păcate, există persoane care confundă consecvența în Ortodoxie cu intoleranța, neînțelegând faptul că, în realitate, credința noastră este total contrară habotniciei și izolării față de ceilalți.
|
Din pacate exista si persoane care confunda delimitarea care se face intre ortodoxie si erezie cu intoleranta, habotnicia si izolarea.
Citat:
Biserica noastră nu este un club exclusivist, ci comunitatea celor care cred în Hristos, se împărtășesc cu El în Sfintele Taine și se străduiesc să trăiască în libertate și adevăr, păstrând neschimbată învățătura Domnului Iisus.
|
Ironic si hilar dar chiar nu realizezi ca afirmatia ta contine o contradictie?
Daca nu e "club exclusivist" ar trebui sa includa si pe cei care nu se incadreaza cu definitia data de tine, nu crezi?
Altfel, vrand nevrand este exclusivist, deci..?
Citat:
Din acest motiv, noi suntem (sau ar trebui să fim, dacă ne-am înțelege cu adevărat vocația) deschiși față de toți cei care doresc să comunice cu noi, să ne înțeleagă modul de gândire și, mai ales, față de cei care împărtășesc cu noi credința în Dumnezeul Cel adevărat (adică sunt creștini).
|
Gura pacatosului...
Ai spus bine, "
cei care împărtășesc cu noi credința în Dumnezeul Cel adevărat".
Dar din pacate, dupa cum stii, nu toti cei care isi spun crestini impartasesc aceeasi credinta si in acelasi Dumnezeu (chiar daca il numesc la fel).
Citat:
Părintele a mers într-o comunitate de creștini pentru a le împărtăși câteva gânduri despre Ortodoxie. A rostit împreună cu acei creștini Crezul nostru, Crezul formulat de către Părinții Bisericii din sec. al IV-lea. Cred că niciun ortodox nu va putea protesta împotriva faptului că, în Duminica Ortodoxiei, un părinte i-a convins pe mai mulți creștini dintr-o altă confesiune să rostească Simbolul Credinței împreună cu el. :)
|
Uite si derapajul..confuzia intre Crez si dreapta credinta.
Lucrurile nu sunt atat de simple cat ar vrea unii sa fie de dragul mintilor confuze.
Citat:
Este un gest frumos, ce dovedește, pe de o parte, faptul că toți creștinii credem în Adevăratul Dumnezeu (Sfânta Treime), iar pe de altă parte,
|
Stii cum se zice..diavolul se ascunde in detalii.
Citat:
îi conștientizează pe creștinii neortodocși, într-un mod foarte delicat, despre rolul pe care Sfinții Părinți l-au avut în formularea sistematică a învățăturii de credință.
|
Depinde ce stiu ei despre Crez si cum li s-a spus mai exact.
Nu toti sunt niste minti atat de inchise cum par dar au grija pastorii lor sa-i tina in ignoranta.
Citat:
Aș vedea o singură dificultate în privința rostirii Crezului împreună cu eterodocșii: atunci când s-a ajuns la cuvintele "într-una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică", fiecare s-a gândit la Biserica/confesiunea căreia îi aparține, astfel încât, deși toți rosteau aceleași cuvinte, înțelegeau realități diferite...
|
Buna remarca ..ceea ce arata ca si rostind aceleasi cuvinte fiecare traia de fapt intr-o realitate spirituala diferita.
Deci numitorul comun pana la urma unde e?