View Single Post
Vechi 05.04.2012, 09:40:16
vladstejaru vladstejaru is offline
Member

Data înregistrării: 20.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Lăudat fie Isus!Nu, Dumnezeu chiar a făcut totul din nimic(vid, întuneric) prin Cuvânt.
Toată creația lui Dumnezeu, tot universul, are în compoziția fiecărei particule o informație evolutivă care o ”condamnă” la evoluție de la întuneric la lumină, de la vid la materie și apoi la spirit, de la nimic la Dumnezeu.
Evoluția(dpmdv) este absolut teistă de la creație; nu vorbim de creație vs evoluție căci creația nu e fixă, ci vorbim de creație și evoluție.

În linkul următor(din păcate netradus din engleză, dar f interesant), părintele George Coyne(fost șef al Observatorului Astronomic al Vaticanului), susține o conferință despre evoluția vieții în univers: http://www.youtube.com/watch?v=aYOR0dPZc3I
Aici el ne spune că prin 3 evenimente cosmice(nucleare) succesive pe parcursul a miliarde de ani, materia ajunge să se organizeze și evoluează până la stadiul actual al organismelor vii de pe Terra; și toate astea au suflet:
9. "Iată Eu închei legământul Meu cu voi, cu urmașii voștri.
10. Și cu tot sufletul viu, care este cu voi: cu păsările, cu animalele și cu toate fiarele pământului, care sunt cu voi, cu toate vietățile pământului câte au ieșit din corabie;(Fac9,9-10)

Am citit tot topicul înainte de a posta și eu acest mesaj și constat că pozițiile voastre se limitează la trup, la materie, care de fapt este doar un stadiu de evoluție a componentei informaționale a universului; și totuși, sufletul nemuritor este răspunzător de evoluția sa, nu trupul, nu țărâna. Trupul nu evoluează, ci se adaptează la mediul în care activează sufletul.

Despre evoluție se poate vorbi numai după ce se definește parcursul evolutiv și sensul evoluției, însă prin logica umană subiectivă, aceasta definire cu totul deșartă; astfel se stabilește inevitabil că numai Voia lui Dumnezeu poate defini sensul evoluției și pe care El l-a introdus în fiecare particulă a Uiversului.
Dacă vorbim de faza următoare în evoluția omului atunci trebuie să ne referim la îngeri, chiar dacă și în stadiul de om el evoluează, să zicem, de la necredincios la credincios, sau de la credincios la sfânt.

Îmi cer scuze, vladstejaru, dar din conținutul posturilor tale(și din profilul postat) observ că ești mai puțin credincios și-atunci cauți explicații în limitele realității materiale pe care o vezi și o accepți, formulându-ți concluzii limitate la acest nivel.
Nimic inseamna nimic. Vidul este ceva, prin simplul fapt ca exista ca notiune. La fel si intunericul.
Posibil sa fie asa, dar faci referire la teoria "designului inteligent" conceputa sa impace si capra si varza, s-au speriat in ultimul timp ca Biserica pierde teren din cauza viziunilor prea stricte. Cum ai spus si tu mai jos nu am ajuns inca la nivelul la care sa inteleg astfel de structuri. Fiecare dupa posibilitati, nu e nevoie sa iti ceri scuze.
Spui ca oamenii devin intai sfinti, adica respecta intocmai regulile prescrise de alti oameni, sfinti inaintea lor, si apoi ajung ingeri? Cum se intampla asta? Cand moare un sfant devine inger, sau este promovat la rangul de inger dupa aceea? In Rai? E o dimensiune a invataturii crestine de care nu am auzit pana acum, ma intreb de unde ai aflat tu lucrurile astea (cu multa admiratie bineinteles).