Citat:
În prealabil postat de stefan florin
nu tin partea niminui. Eu tin partea adevarului. Nu cred ca este cineva pe forum care sa zica ce eu, de un an si 2 luni de cand m-am inscris pe acest forum, am ridicat in slavi vreun politician. TOTI sunt corupti, TOTI sunt buni de trasi in teapa pentru ceea ce au facut in tara asta. Dar daca am ajuns unde am ajuns, sunt consecintele guvernarilor anterioare: a lui Iliescu, Constantinescu, Ceausescu, Dej si inclusiv a lui Mihai si Carol 2. Pe Basescu nu-l pun la socoteala pentru ca este presedinte in exercitiu, dar asta nu inseamna ca el este m-ai breaz decat ceilalti. Este la fel de nociv. Si nu inteleg de ce trebuie sa-l comparam pe Mihai cu un alt presedinte a-l Romaniei? Si el si ceilalti sefi de stat ai nostrii au fost l-a fel de "buni". Si unde este ridicolul situatiei in care Basesecu il acuza de tradare pe Mihai? A avut drepate. Dar ridicolul situatiei in care Mihai a declarat ca a plecat din tara, dupa abdicare, doar cu o valiza plina cu haine iar ulterior s-a demonstrat ca a plecat cu 47 tablouri de valoare (patrimoniu national), 2 masini Buick si multe altele...acesta situatie ridicola de ce nu vrem sa o vadem? Unsul Domnului vine si isi minte poporul! Ce a facut Mihai pentru politicienii aia pe care tu ii respecti atat? NIMIC! Le-a urat "moarte buna" in inchisorile comuniste. Si apropos, informatiile pe care le am nu sunt numai de la romani, ci sunt si de la rusi, englezi si americani (militari si civili implicati in cel de-al 2-lea razboi mondial), asta ca sa nu zici si tu ca istoricii nostrii sunt aserviti puterii. Una din cartile pe care le-am citit a aparut in 1974, carte care dupa 2 zile a fost retrasa de pe piata pe motiv ca "nu respecta linia partidului" si inclusiv cenzurata. In realitate in acea carte se spunea adevarul despre 23 august 1944
|
Dar eu nu am zis sa-l urcam pe un piedestal, pe Mihai, eu am zis sa nu aruncam cu pietre chiar asa de usor.
Eu chestia asta am observat-o de mult, blocurile lui Ceausescu sant niste cutii de chibrituri,industria e falimentara etc. Pai intai hai sa facem noi milioane de locuinte ca lumea si pe urma sa-l criticam pe Ceausescu.Hai sa facem noi o industrie ca lumea si pe urma sa spunem ca ce ne-a ramas de la el era falimentar. Adica e bine si sa critici dar cu ce compari ? Cu ce fac altii prin alte tari ? Pai noi de ce nu facem ?
Ce e tampenia aia cu "nostalgicii " dupa comunism ? Pai cine e nebun sa fie nostalgic ? Oamenii spun "macar aveam unde munci " sau "macar aveai un acoperis deasupra capului " sau "nu se fura atat de mult " etc. Pai daca am fi construit noi o societate mai buna nu mai era nimeni "nostalgic". La fel si cu tradatorii.Cum sa-i fac eu pe altii tradatori cand eu vad ca ne vindem acum mai rau ca niciodata ? Chiar si noi la nivel personal ne vindem si nici macar nu ne dam seama.Romania arata acum mai rau ca niciodata si probabil maine va arata si mai rau.Si este in primul rand vina noastra, a celor de acum.
Ar trebui sa ne trezim din somn, sa facem ceva in ceasul al 12 lea si apoi ne putem rafui si cu istoria.Dar noi vorbim in somn.