View Single Post
Vechi 04.04.2012, 11:20:11
N.Priceputu
Guest

Implicit

Ce să facem? Cred că Domnul ne-a răspuns deja la asta. Chiar ieri citeam (întâmplător sau nu) capitolul 21 de la Luca, unde Mântuitorul îi previne pe ucenici cu privire la prigonirile ce vor urma:

Citat:
Iar El a zis: „Luați aminte să nu fiți amăgiți; că mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt!, și: Vremea s'a apropiat!... Nu mergeți după ei!
Iar când veți auzi de războaie și de răzmerițe, să nu vă'nspăimântați; că mai întâi acestea trebuie să fie, dar sfârșitul nu va fi curând“.
După care le spune și ce să facă:
Citat:
Luați aminte la voi înșivă, să nu vi se îngreuieze inimile de'mbuibare și de beție și de grijile vieții, și ziua aceea să vină peste voi fără veste,
căci ca o mreajă va veni peste toți cei ce locuiesc pe fața'ntregului pământ.
Așadar, privegheați în toată vremea rugându-vă, ca să vă'ntăriți să scăpați de toate acestea care vor să vină și să stați înaintea Fiului Omului“.
Deși se referă la necazurile ce urmau să se abată asupra Ierusalimului, această profeție a Domnului vizează inclusiv Cea de-a doua Sa venire, pe care toți o așteptăm și pentru care trebuie să fim pregătiți.

Mai ales atunci când răutatea se înmulțește în lume, când semnele par să fie cele profețite, să luăm aminte la cuvintele Mântuitorului, care ne cheamă la trezvie, rugăciune și pocăință.
Reply With Quote