Citat:
În prealabil postat de Yasmina
"aparitia" este un sinonim al fantomei=o vedenie
Fantoma=aratarea unui spirit;din context deducem despre ce fantoma este vb, de ce ar avea mereu o conotatie negativa?
|
Din absurditatea exprimarii.
Daca ajungi sa spui unui om dn Biserica ca sfintii sunt o fantoma....risti sa pozezi intr-un ciudat, si pe buna dreptate.
Avand in vedere ca unii sfinti(Sf Alexandru si Svir a vazut sfanta Trieme, sf Serafim de Sarov a vazut-o pe Maica Domnului) L-au vazut chiar pe Dumnezeu Insusi putem continua cu absurditatea expresiei...si acestia au vazut fantome? Asta poate din perspectiva ateului sau a altor pagani...dar nu a unui crestin.
Revin la ceea ce am spus adineori. "Aratarile" sunt de doua feluri: cele ale lui Dumnezeu, ale Maicii Sale si ale sfintilor care au un scop precis atunci cande se arata, spre descoperirea unui adevar, spre transmiterea unui mesaj sau intarirea in credinta si aratari dracesti, cu bold scrise, menite sa infricoseze, sa ridice fiori, sa induca in eroare, sa atraga in ratacire...
Varianta de mijloc nu exista. Ma bucur ca Moshu a restabilit afirmatia conform careia spiritele refuza sa mearga la judecata si se invart in locurile in care au trait.Deci devreme ce oamenii merg la judecata, unii ajung in rai si altii in iad, care spirite ramase pe dinafara mai vin ca fantome? Dracii, caci ei au slobozenia de a umbla liber pe pamant ptr a duce pe cati mai multi pe drumul pierzarii. Dracii daca pot lua infatisare si de inger de lumina, de ce nu ar putea sa ia si infatisa sub chipul lui Ion sau a contelui Alexandru si sa se plimbe prin incaperile in care au locuit sau ca cobore scarile sau sa deschida ferestrele?
Bine ar fi sa nu complicam lucrurile simple doar de dragul misterului si a emotiei descoperirii marii taine ce se ascunde in spatele sufletului ratacit...